Adrie Koster: "Voorsprong weggeven mag geen obsessie worden"

Tomas Taecke
| 58 reacties
 Adrie Koster: "Voorsprong weggeven mag geen obsessie worden"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Adrie Koster stond vrijdagmiddag na een korte nachtrust alweer op het trainingsveld. De Nederlander richt zijn vizier op Zulte Waregem en wil de verkwanselde uitgangspositie in Georgië achter zich laten.

Net als op Staaien voetbalde blauwzwart een uur lang fantastisch maar vergat het opnieuw de wedstrijd af te maken. Koster hekelt op de persconferentie na de training vooral het gebrek aan communicatie dat gisteren na de kampwissel in de Brugse rangen sloop.

"We weigerden de wedstrijd te beslissen", zag ook de hoofdcoach. "Ik zag nog geen beelden maar toch hebben we de tegendoelpunten deze middag besproken. Vadis kon de trekker definitief overhalen maar verzuimde. We kregen één tegendoelpunt, het publiek ging achter hun ploeg staan en we speelden alsnog gelijk. Na de tegengoal zag je dat we het moeilijk kregen. Op zo'n moment kijkt iedereen naar zichzelf, terwijl er net dan moet gecoacht en gesproken worden op het veld", legt de tacticus uit.

"Ik heb het nooit eerder meegemaakt", vertelt de trainer over de gelijke spelen in Sint-Truiden en Zestafoni. "Het mag in ieder geval geen obsessie worden. Soms moeten we bij een voorsprong de bal langer rondspelen in plaats van altijd de diepte te zoeken, maar een pasklaar antwoord op dit scenario heb ik niet", aldus Koster.

Van onderschatting zal er komende zondag in ieder geval geen sprake zijn: "Zulte Waregem heeft de draad terug opgepikt", zag Koster de afgelopen weken. "Na een pover seizoen zijn ze nu heel goed gestart. Wat ik van hen zag, was uitstekend", is Koster lovend.

Met Darije Kalezic zal Adrie Koster een oude bekende tegen het lijf lopen aan de Gaverbeek: "Ik ken Darije nog van bij RKC", lacht Koster. "Deze zomer vroeg hij mij ook om raad toen hij in beeld was bij Zulte Waregem. Aangezien hij nu bij hen op post is, zal ik hem wel een goed advies hebben gegeven", grapt de Brugse coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties