Interview Filips Dhondt: "Het gaat enkel om drie punten"

Tomas Taecke
| 5 reacties
Filips Dhondt: "Het gaat enkel om drie punten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Filips Dhondt kijkt zondagavond toe hoe Zulte Waregem en Club Brugge hun ongeslagen status proberen te handhaven. De Bruggeling werkte negen seizoenen voor blauwzwart en probeert zijn kennis nu over te dragen als algemeen manager bij het ambitieuze Zulte Waregem.

Filips Dhondt maakte afgelopen zomer de omgekeerde beweging van Vincent Mannaert. Mannaert is momenteel algemeen manager bij Club Brugge, een functie negen jaar lang door Filips D'hondt bekleed werd. In 2010 maakte Dhondt een einde aan zijn Brugse ambtstermijn, toch vindt hij het West-Vlaamse burenduel zondag niet belangrijker dan een andere wedstrijd: "Net zoals bij andere wedstrijden gaat het enkel en alleen om drie punten", legt de general manager uit. "Ik ben al een seizoen weg in Brugge en draai toch al een tijdje mee in de voetbalwereld", ontkent Dhondt dat de wedstrijd overbeladen is voor zijn persoon. "Als Club Brugge over de vloer komt is dat natuurlijk bijzonder, maar dat heeft weinig met mijn persoon en verleden te maken", voegt hij eraan toe.

Filips Dhondt wil niet meer terugkomen op zijn vertrek uit de West-Vlaamse hoofdplaats maar richt zijn vizier op de ontwikkeling van Zulte Waregem: "Met de aanstelling van Patrick Decuyper heeft de club een belangrijke stap in de goede richting gezet", looft Dhondt het werk van de nieuwe afgevaardigd bestuurder. "Zulte Waregem is in volle groeispurt, terwijl Club Brugge eerder een gevestigde waarde is die Europees aanzien geniet. De grote honger en ambities van Essevee zorgen ervoor dat de werkomstandigheden niet zo verschillend zijn dan toen ik bij Club Brugge in dienst was. Ondertussen zijn er heel wat aanpassingen in en rond het stadion gebeurd die de professionalisering van de club ondersteunen", aanschouwt Filips Dhondt de vooruitgang bij zijn club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties