Finale WK 2018 wellicht in gerenoveerd Luzhnikistadion

Anthony Van der Planken
| 5 reacties
Finale WK 2018 wellicht in gerenoveerd Luzhnikistadion
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De finale van het WK 2018 wordt wellicht gespeeld in een gerenoveerd Luzhniki-stadion. Normaal zou het huidige complex in Moskou afgebroken en heropgebouwd worden, maar zo ver komt het wellicht niet.

In december 2010 wees de FIFA het WK van 2018 aan Rusland toe. Aanvankelijk leek men van plan om een nieuw stadion op de locatie van het huidige Luzhniki-stadion in Moskou neer te poten. Zo ver komt het echter niet. Het huidige complex wordt wellicht gerenoveerd tegen de start van het wereldkampioenschap.

Dat is nodig, want het Luzhniki-stadion voldoet momenteel niet aan de strenge FIFA-vereisten. Het stadion telt immers maar 78.400 zitjes, terwijl de FIFA voor een finale plek voor 89.300 fans eist. De uitbreiding en renovatie zou volgens schattingen zo'n miljard euro kosten.

Het Luzhniki-stadion is het enige van de toekomstige Russische WK-stadions dat nu al in gebruik is. De andere complexen moeten nog gebouwd worden. Luzhniki heeft bovendien een grote historische waarde: het was immers het Olympisch Stadion tijdens de Zomerspelen van 1980.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties