Interview Matton: "Dag en nacht verschil"

Tomas Taecke
| 1 reacties
Matton: "Dag en nacht verschil"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem is klaar om Club Brugge zondag een eerste competitienederlaag toe te dienen. Van de zoveelste ontmoeting met de club waar hij gesmeed is ligt Thomas Matton niet meer wakker. De Oost-Vlaming speelt ondertussen vier jaar in het Regenboogstadion, waar de werkomstandigheden in schril con

Thomas Matton maakte dit seizoen alle wedstrijden vol, bovendien vond hij al tweemaal de weg naar het net. De Horelbekenaar kreeg in 2006 een contract bij Club Brugge maar kon als lid van de A-kern zijn blauwzwarte jongensdroom niet waarmaken. Na één jaar OHL kwam de 25-jarige Matton bij Zulte Waregem terecht.

De komst van de Brugse gasten op zondag maakt in de middenvelder weinig of niets meer los: "Zo speciaal is die wedstrijd niet meer", geeft Matton eerlijk toe. "Ondertussen speelde ik al talloze keren tegen Club, bovendien heb ik absoluut geen revanchegevoelens omdat ik er weinig of geen kansen kreeg. Toch kijk je meer uit naar een topwedstrijd tegen Club Brugge of Anderlecht, dan een partij tegen pakweg Westerlo of Lierse", klinkt Matton vrij logisch.

Veel souvenirs heeft de middenvelder aan zijn periode bij Club niet overgehouden: "De herinneringen als jeugdspeler draag je natuurlijk met je mee, maar contacten met ex-ploeggenoten zijn er nauwelijks of niet. Tom Desutter en Nicolas Lombaerts zijn de grootste talenten die van mijn lichting deel uitmaakten, veel hoor of zie ik die jongens niet meer", aldus Matton.

Na een pover seizoen stelde Essevee Darije Kalezic aan als nieuwe hoofdtrainer. De Graafschap speelde onder Kalezic vaak tegen degradatie en men vreesde dat de Bosniër het gevechtsvoetbal in Waregem zou implementeren. Thomas Matton en zijn ploeggenoten stelden na enkele trainingen al vast dat niets minder waar is: "We trainen en spelen echt op een Nederlandse manier", ontkent Matton de defensieve ingesteldheid. "Ook de assistent-coach Peter Boeve is in Nederland geschoold. Op training werken we veel meer met de bal, Kalezic draagt het voetbaltechnische aspect hoog in het vaandel. Er is ook veel meer discipline. De trainer heeft de groep onder controle, terwijl dit vorig seizoen absoluut niet het geval was", verwijst Matton naar één van de oorzaken van een rampseizoen.

De kleine spelverdeler geniet dit seizoen ook van de professionalisering die Zulte Waregem doormaakt: "De accommodatie is er echt op vooruitgegaan", zegt Matton. "Het is een wereld van verschil: de kleedkamers en het spelershome zijn beter uitgerust, we werken nu met videoanalyse, het stadion werd aangepakt. Je merkt dat het bestuur ambitieus is, wat de werkomstandigheden echt aangenamer maakt", eindigt Matton positief.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties