Schots voetbal zakt steeds verder weg

Anthony Van der Planken
| 42 reacties
Schots voetbal zakt steeds verder weg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Schotse voetbal gaat een dramatische periode door. Als de kiltdragers volgende donderdag even belabberd presteren als de voorbije weken, blijven ze nog voor het einde van de zomer zonder clubs in Europa achter.

Het Schotse clubvoetbal beleeft dramatische weken. Geen van de drie overgebleven vaandeldragers in Europa wist gisteren een hoopgevend resultaat neer te zetten. Dat Hearts niet opgewassen zou zijn tegen het Engelse Tottenham Hotspur was te verwachten, al deed de dramatische 0-5 nederlaag toch heel wat wenkbrouwen fronsen. Dat ook grootmachten Rangers en Celtic er niets van zouden bakken, bevestigde de neerwaartse spiraal waarin het Schotse voetbal zit.

Rangers en Celtic startten als reekshoofden aan hun avontuur in de Europa League, maar moeten volgende week flink aan de bak, willen ze de poulefase halen. Celtic geraakte thuis niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen het Zwitserse Sion. Rangers verloor dan weer met 2-1 op het veld van het Sloveense Maribor, dat de voorbije jaren niets klaarspeelde in Europa. De trotse club uit Glasgow werd eerder deze zomer al uit de Champions League gewipt door het Zweedse Malmö.

Toch kwamen de resultaten niet helemaal als een verrassing. Het Schotse voetbal zit al langer in een diepe dip. Drie jaar geleden sloten de Schotten hun seizoen nog af als tiende op de UEFA-ranking. Celtic en Rangers waren vaste namen in Europa, Rangers wist in 2008 zelfs de finale van de Europa League te bereiken. Daar blijft vandaag weinig van over. Schotland zakte weg naar de zestiende plaats op de UEFA-ranking, en als het even niet oplet, valt het straks zelfs uit de top twintig. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties