Legear is op weg naar Russische Terek Grozny

Jarryd Naegels
| 33 reacties
Legear is op weg naar Russische Terek Grozny
Foto: © SC

Jonathan Legear gaat Anderlecht wellicht nog verlaten deze week. De flankspeler kan voor vijf miljoen euro naar het felbesproken Grozny uit Tsjetenië. Vrijdag staan zijn medische tests geprogrammeerd.

Legear aasde al langer op een transfer. De Belgische international krijgt alsnog zijn zin. De flankspeler staat dicht bij een akkoord met Terek Grozny. Hij kan er een contract voor drie seizoenen tekenen en zou er jaarlijks 1,8 miljoen euro opstrijken volgens Het Nieuwsblad.

De Luikenaar wordt vanavond in de basis verwacht bij Anderlecht tegen Bursaspor. Hij kan afscheid nemen van paars-wit met een kwalificatie voor de Europa League. Morgen moet hij wel nog door de medische keuring geraken. Die staat gepland in München. Nadien reist hij door naar Grozny.

Eerder dit jaar leek ook Mbark Boussoufa op weg naar de club  uit Tsjetjenië. De Marokkaan had zelfs een deal met de Russen, maar trok uiteindelijk naar reeksgenoot Anzhi. Eén van de redenen daarvoor was dat Grozny onveilig heet te zijn.

Met Guillermo Mollins hebben ze bij Anderlecht alvast een vervanger in de kern. De Zweed is wel nog maanden buiten strijd na een zwaar knieletsel opgelopen in de voorbereiding.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties