Standard zet Helsingborgs probleemloos opzij

Sam Soetaers
| 82 reacties
Standard zet Helsingborgs probleemloos opzij
Foto: © SC

Standard mag zich klaar maken voor de groepsfase van de Europa League. De Rouches wonnen makkelijk van Helsingborgs, dat niet kon overtuigen.

Standard beleefde een makkelijke eerste helft. In ook, weliswaar, een ondermaatse eerste helft kwam Standard net voor het kwartier op voorsprong. Berrier stuurde Leye diep, die de bal over de doelman binnen stifte. Benteke kopte nog naast en een een duwfout op diezelfde Benteke werd niet gefloten, waardoor Standard een strafschop niet kreeg.

Maar dat was snel vergeten wanneer Berrier zijn vrije trap in de verste hoek binnen ging. Helsingsborgs kon niet overtuigen en was enkel gevaarlijk via wat schotjes van Gashi.

In de tweede helft ging Helsingsborgs op zoek naar doelpunten. Lindström was er al dicht bij met een schot tegen de lat. Het doelpunt van de thuisploeg kwam er uiteindelijk na een strafschop van Jönsson. De strafschop kwam er door hands van Felipe.

De thuisploeg kon niet doorduwen en daar profiteerde Standard optimaal van. Kanu kopte een vrije trap van Berrier via de paal binnen. Daarna was de ingevallen Nong nog dichtbij een vierde Luikse goal. De spits was alleen door, maar vond nog doelman Hansson op zijn weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties