Reactie Van Wijk: "Zulte Waregem is een hele goede ploeg"

Maarten Verhoeven
| 4 reacties
Van Wijk: "Zulte Waregem is een hele goede ploeg"
Foto: © SC

Bergen kwam er in de eerste helft tegen Zulte Waregem amper aan te pas. In de tweede helft maakte het op enkele minuten het verschil.

"We hebben het vandaag enorm moeilijk gehad", geeft Bergen-coach Dennis Van Wijk toe aan VRT. "Zulte Waregem is een hele goede ploeg. Ze hadden aan de rust voor kunnen staan en na de 2-0 hebben ze nog heel veel kansen gehad om gelijk te maken."

"We hebben 3-1 gewonnen, maar als je naar het spelbeeld kijkt, dan hadden we moeten verliezen." Aan de rust greep Van Wijk in. "We hebben direct druk gezet naar voor. De tweede bal was nu contstant voor ons. In balbezit hadden we telkens een vijftal afspeelmogelijkheden en dat hadden we in de eerste helft absoluut niet."

Topschutter Perbet scoorde voor een keer niet. "Perbet maakte vandaag geen goal en gaf geen assist, maar hij heeft enorm hard gewerkt en houdt de bal goed bij, waardoor de anderen kunnen aansluiten."

"Wij willen altijd voetballen vanuit een positieve ingesteldheid, want we hebben veel aanvallend ingestelde jongens. We teren op de automatismen van vorig jaar. Toen hebben we in balbezit de competitie gedomineerd, maar speelden we te naïef. Daar hebben we uit geleerd. We hebben nu negen punten, maar we zijn er nog bijlange niet. We moeten geregeld onze puntjes blijven pakken, vooral hier thuis", concludeerde Van Wijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties