Mertens: "Engelaar wist niet dat ik zo goed was"

Mertens: "Engelaar wist niet dat ik zo goed was"
Foto: © SC

Dries Mertens was maandag de meeste gesolliciteerde speler bij de Rode Duivels. De aanvaller van PSV zit dan ook in de vorm van zijn leven. Met zes doelpunten in vier wedstrijden gooit hij hoge ogen.

Mertens maakte de overstap van Utrecht naar PSV en had amper een aanpassingsperiode nodig. "We spelen heel offensief voetbal en ik heb mijn rol in de ploeg. We creëren veel kansen en ik krijg van de trainer een vrije rol. Dat getuigt van veel vertrouwen. In vier matchen heb ik elke keer gescoord. Dat hebben me nog maar twee spelers voorgedaan. Ik ben niet echt bezig het record te breken, maar het zou wel leuk zijn."

Geen kabouter
Tegen Excelsior scoorde hij drie keer dit weekend. "En gaf ik ook een assist. Dan speel je geen slechte wedstrijd zeker?", knipoogde 'kleine Dries'. "De tegenstander was echter niet van het hoogste niveau. Binnenkort spelen we tegen Ajax. Dan wil ik wel eens zien hoe we voor de dag gaan komen. Ikzelf leer echt nog elke dag bij."

Over zijn lengte is al veel gezegd en geschreven, maar daar trekt Mertens zich niets meer van aan. "Zo lang ze me niet kabouter noemen is het allemaal goed voor mij. Messi is ook maar een kleine jongen. Niet dat ik me vergelijk met hem. Hij is een klasse apart. "

Bij PSV weten ze ondertussen ook al welk vlees ze in de kuip hebben. "Onlangs kwam Engelaar naar me toe: 'Ik wist dat je goed was, maar niet zo goed', zei hij tegen me. Dat doet wel deugd. Ze wisten wat ze kochten bij PSV, want ze hebben een aardig bedrag neergeteld, maar ze zijn wel aangenaam verrast."

Mama had schrik
Angst voor de overstap naar Eindhoven had hij niet. Zijn moeder was echter een ander paar mouwen. "(lacht) Ja, ze had schrik toen ik naar AGOVV ging. En dan toen ik naar Utrecht trok: 'Dat zijn wel al echte mannen hé', zei ze. Toen ik nu naar PSV ging, was ze al iets geruster. Zij weet ook niet waar dit gaat eindigen, maar het gaat wel heel snel."

Zo snel dat Leekens bijna niet meer om hem heen kan. "Als het zo goed gaat, hoop je wel op meer. In de vorige wedstrijd heb ik mijn kans gepakt. Het enige wat telt is dat we winnen tegen Azerbeidzjan. Hoe maakt niet uit. Ik zie wel wat er op me af komt. Of Hazard en ik kunnen samenspelen? Ik zie niet in waarom niet?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties