Interview Kalezic: "Resultaat op dit moment niet belangrijkste"

Tomas Taecke
| 13 reacties
Kalezic: "Resultaat op dit moment niet belangrijkste"
Foto: © SC

Darije Kalezic werd dit seizoen naar de Gaverbeek gehaald om het professionele karakter van Zulte Waregem vorm te geven. De Bosnische Zwitser is positief over zijn eerste maanden in België, ondanks de recente tegenvallende resultaten.

Zulte Waregem wil uitgroeien tot een topclub. Het aanstellen van de in Nederland geschoolde coach dit seizoen was navenant. Darije Kalezic moet op technisch vlak de professionalisering verder uitbouwen. Ondanks de revolutie boekte Essevee een magere zes op achttien. Onze redactie sprak met de trainer die de Waregemse gloriejaren terug moet brengen.

"Uit de laatste wedstrijden hebben we weinig punten gehaald. Te weinig", realiseert de hoofdcoach. "Toch ben ik allesbehalve ontevreden en baar ik me absoluut geen zorgen. We hebben voor het seizoen voor een filosofie gekozen en houden daaraan vast. We weten wat we willen bereiken, zowel op bestuurlijk als op technisch vlak".

"Met de hele vereniging proberen we iets op poten te zetten", gaat Kalezic verder. "We spelen goed, alleen blijven de resultaten voorlopig een beetje uit".

"De laatste weken kwam dat door uiteenlopende oorzaken: tegen Club Brugge werden we de tweede helft tactisch een beetje onder de voet gelopen, wat kan gebeuren tegen een heel sterke tegenstander. Zondag hadden we de wedstrijd tegen Gent volledig onder controle, tot er eentje onterecht van het veld vloog", legt de 41-jarige coach uit. "De zwakkere tweede helft is wel een aandachtspunt, maar zoals ik net aangaf kunnen we de vinger niet op de wonde leggen".

"We werken rustig verder en het tij zal automatisch wel keren", is de coach tijdens het gesprek ook ijzig kalm. "Zulte Waregem is een club in opbouw: spelers moeten wennen aan het systeem, alles heeft een beetje tijd nodig. Je kan voor een resultaat spelen, maar wij hebben nu andere doelen voor ogen. Als je bijvoorbeeld Europees of voor de beker over twee wedstrijden speelt, dan ga je echt resultaatgericht voetbal spelen. Een competitie duurt veel langer en je wil iets uitbouwen bij een ambitieuze club", aldus Kalezic.

Zaterdagavond trekt Zulte Waregem naar Beerschot. De Ratten tellen net als Essevee slechts zes punten en kunnen zich geen nieuwe nederlaag veroorloven.

"Beerschot is een gevaarlijk team, zeker wanneer ze thuis spelen. Losada is zeer creatief en met McDonald en François hebben ze snelle flanken. Voorin is Sidibe heel gevaarlijk en sterk. We mogen Losada niet teveel laten voetballen, als iedereen scherp voor de dag komt maken we zeker aanspraak op de uitoverwinning", heeft de coach er vertrouwen in.

"Vroeg of laat zal het keren en zullen de resultaten komen", herhaalt Kalezic nogmaals. "Bij De Graafschap had ik eerst de opdracht te promoveren, een jaar later moest ik de club in de hoogste afdeling houden. Tweemaal zijn we gegroeid naarmate het seizoen vorderde en ben ik in mijn opzet geslaagd", denkt de coach terug aan zijn periode in Doetinchem.

"De club heeft me hierheen gehaald opdat ik dingen uit Nederland zou meebrengen in het kader van professionalisme. De persruimte heb ik bijvoorbeeld volledig laten aanpassen", illustreert Kalezic. Ook op training werken we op een bepaalde manier die de club ten goede zal komen", aldus een positieve coach die zich weinig zorgen maakt.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties