Nzolo legt match stil: "Ik dacht dat hij het koud had"

Fabian Morren
| 241 reacties
Nzolo legt match stil: "Ik dacht dat hij het koud had"
Foto: © SC

Efong Nzolo legde Genk - Standard na elf minuten stil. Spreekkoren van de Genkse fans aan het adres van hun Waalse tegenstanders waren de oorzaak van die maatregel.

Fabian Morren vanuit Genk

Et les Wallons, c'est du kaka zong de thuisaanhang. Dat ging voor Nzolo net iets te ver. "Ik hoorde spreekkoren en heb via de stadionspeaker de fans opgeroepen om ermee te stoppen. De gezangen werden echter sterker. Dan heb ik besloten om de wedstrijd vijf minuten stil te leggen zoals de procedure voorschrijft", zegt de ref.

Laurent Ciman en Thomas Buffel kunnen begrip opbrengen voor de beslissing van Nzolo. "De scheidsrechter paste gewoon het reglement toe, dus ik zie er geen probleem in", reageert de Standard-verdediger. "De gezangen gingen misschien wel iets te ver", zegt Buffel. "De supporters kunnen andere zaken roepen om de tegenstander te jennen. We hebben de supporters nadien ook wat proberen te bedaren."

Jelle Vossen relativeert dan weer. "Ik denk toch dat er al ergere dingen zijn geroepen", verwijst de Genkse spits naar de Fukushima-gezangen van de Beerschot-fans. Maar de scheidsrechter nam een beslissing op basis van de reglementen." 

Euh, spreekkoren?
Wat denken ze over die heisa tussen de Vlamingen en Walen in Israël en Nederland? Elyaniv Barda begreep het in eerste instantie niet. "De spelers hebben het mij uitgelegd. De fans moeten in het stadion vooral kunnen genieten van het voetbal", zegt hij.

En Been? Pas in België en al geconfronteerd worden met de communautaire problemen in dit land. "Ik begreep er helemaal niks van. Ik dacht dat de ref naar binnen ging omdat hij het koud had", grijnst de Nederlandse coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties