Cartier: "Perbet goede spits voor Nederland"

Jelle Vereecke
| 3 reacties
Cartier: "Perbet goede spits voor Nederland"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jérémy Perbet is misschien wel dé verrassing van het moment in de Jupiler Pro League. De aanvaller van Bergen heeft al acht keer de netten gevonden in zeven wedstrijden. Ex-trainer Albert Cartier denkt dat Perbet ook op een hoger niveau kan scoren.

Jérémy Perbet speelde onder Cartier bij Tubeke in het seizoen 2008-2009. Hij scoorde toen dertien doelpunten. "De meeste goals maakte hij toen in de eerste ronde", aldus Cartier in HLN. "Toen speelde hij uitzonderlijk, in een ploeg met minder kwaliteit dan Bergen."

"Maar na die goede heenronde had hij het moeilijk om zich nog te motiveren. Hij woog ook te zwaar. Ik zei hem dat hij zich dat niet zou kunnen permitteren op een hoger niveau. Toch denk ik dat hij nog een stapje hoger kan geraken. Hij zou een goede spits in Nederland zijn."

"Hij rendeert het best in een 4-4-2, met een snelle spits waarvan hij kan profiteren. Het is een echte goalgetter, tweevoetig en sterk met het hoofd. Wat hij wel mist is snelheid en explosiviteit. En soms zou hij meer de mentaliteit van een 'krijger' moeten hebben", besluit de ex-coach van Perbet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties