Reactie Van Hout: "Slechts vijf procent aandeel in kwalificatie"

Tomas Taecke
| 15 reacties
Van Hout: "Slechts vijf procent aandeel in kwalificatie"
Foto: © SC

Luttele minuten voor het einde van de verlengingen van het bekerduel tussen Kortrijk en Antwerp pakte Hein Vanhaezebrouck uit met een wel zeer opvallende wissel. Gelegenheidsdoelman Darren Keet werd naar de kant gehaald voor eerste keeper Kristof Van Hout, die deed wat er van hem verwacht werd.

Meteen na de match sprak onze redactie met doelman Kristof Van Hout, die een dubbel gevoel overhoudt aan de bekerkwalificatie ten koste van tweedeklasser Antwerp: "Darren (Keet) speelde een fantastische match, ik begrijp zijn ontgoocheling", voelt de invaller mee met de tweede doelman.

"Net als iedereen wist ik pas drie minuten voor tijd dat ik zou invallen", zegt Van Hout over zijn late invalbeurt. "Het was niet echt gepland, ik wist er in ieder geval niets van. Enkele jaren geleden gebeurde hetzelfde in de bekermatch tegen Zulte Waregem", weet de doelman nog goed. "Ook toen warmde ik een tijd op naast het stadion op ons oefenveld".

"Mijn aandeel in de kwalificatie is beperkt", gaat de boomlange doelwachter verder. "Darren speelde een perfecte match en verdient alle lof. Na de overwinning ben ik naar hem toegelopen en heb ik hem eens goed vastgepakt. We hebben een uitstekende relatie, ook met de andere doelmannen en keeperstrainer. We hebben een goede groep met veel kwaliteit, iedereen is erg leergierig", looft Van Hout zijn collega's.

"Dat het lastig zou worden tegen Antwerp hadden we wel een beetje verwacht. Het is een goede ploeg, dat weten we nog van de duels die we eerder met hen uitvochten. Het is altijd speciaal, ze hebben veel fanatieke fans en het is een ploeg met traditie".

"Het mooie aan bekervoetbal is dat iedereen kan winnen. Een strafschoppenreeks is altijd een beetje een loterij, vandaag was het geluk duidelijk aan onze kant", weet de keeper die de beslissende penalty uit zijn doelvlak weerde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties