Interview Jacobs: "Iedereen is vermoeid na Europese week"

Jacobs: "Iedereen is vermoeid na Europese week"
Foto: © SC

Na de zware Europese verplaatsing naar Moskou moet Anderlecht dit weekend aantreden in de topper op het veld van Racing Genk. Maar dat hoeft niet noodzakelijk een nadeel te zijn, vindt Ariël Jacobs.

"We deden het goed tot nu toe na onze Europese partijen", vond Jacobs vrijdag. "Onze kern is ook groot genoeg om dat op te vangen. We zijn klaar voor de volgende uitdaging. Het speelt ook niet echt mee, want Genk heeft ook een zware Europese verplaatsing in de benen. Ok, ze speelden een dag eerder dan wij, maar het komt er nu op aan nog goed te werken de volgende dagen. Iedereen zal vermoeidheid voelen."

Jacobs kwam ook nog even terug op de vrij onverwachte winst tegen Lokomotiv Moskou. "We hadden zeker niet verwacht dat we met drie punten zouden terugkeren. Dat is meer dan we dachten, maar mij hoor je niet klagen. De groep blijft echter nog altijd open. Volgende speeldag is tegen Sturm Graz. Tot de 85ste minuut had ik die ook geen kans meer gegeven, maar als ze tegen ons winnen staan ze op gelijke hoogte."

Wat denkt Jacobs dan over de Europese prestaties van Genk. "Als je tegen Valencia al een punt pakt, is je campagne al bijna geslaagd. Iedereen had op voorhand gezegd dat ze in een zware groep zaten waarin het moeilijk zou zijn om één punt te pakken. Als je in je volgende matchen nog een paar goede wedstrijden kan neerzetten en niet afgaan, mag je al blij zijn. Genk is goed bezig. Ja, voor mij zijn ze ook dit seizoen titelkandidaat."

Over de EL-winsten van alle Belgische ploegen doet de Anderlecht-trainer echter niet euforisch. "Dat we al twee speeldagen zo sterk presteren, is een mooie vaststelling. Om nu te zeggen dat België een stap vooruit heeft gezet, zou je dat over een aantal jaar moeten kunnen evalueren. We staan al voor Denemarken nu nadat Kopenhagen en Odense de mist ingingen. Dat is al een succes."

De wedstrijd tegen Genk ziet hij ook niet als cruciaal. "Geen enkele van de ploegen die in aanmerking komen voor PO I ligt denk ik wakker van puntenverlies in deze fase. Ik vergelijk de eerste dertig matchen met de aanloop van een vlakke wielerwedstrijd. Iedereen doet zijn best om zich te positioneren, maar de echte spurt komt pas in de play-offs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties