Interview Mbuyu: "Niemand had zich hieraan verwacht"

Mbuyu: "Niemand had zich hieraan verwacht"
Foto: © SC

Dimitri Mbuyu is een echte Lokeraar, speelde ook bij de ploeg, maar werkt momenteel wel bij Bergen. Vanavond staan beide clubs tegenover elkaar en verwacht Mbuyu een moeilijke avond voor zijn ploeg.

Mbuyu verricht schitterend werk bij Bergen. Zo was hij de grootste voorstander om Jérémy Perbet ondanks tegenstribbelen van Lokeren - dat nog wat geld wou vangen voor zijn Franse spits - toch naar het Drakenstadion te halen. "Perbet was een prioriteit voor ons tijdens de zomer", aldus Mbuyu over zijn aanvaller die er al negen binnenknalde. "Hij is heel belangrijk voor ons. Dankzij hem staan we waar we nu staan. Trouwens, aan zo'n start had niemand binnen de club zich verwacht hoor."

In Lokeren kon Perbet nooit doorbreken, maar verrassend genoeg is hij bij Bergen de spilfiguur. "In Bergen voelt hij zich goed. Trouwens, we wilden hem vorige zomer al aantrekken, maar toen kwamen we niet tot een akkoord met Lokeren. In januari kwam hij dan toch en scoorde 20 keer. Deze zomer hebben we eindelijk een definitief akkoord bereikt."

Mbuyu verwacht alvast geen makkelijke avond. "Lokeren speelt goed voetbal, beter dan hun resultaten doen vermoeden. Tegen Club Brugge en Anderlecht hadden ze kunnen winnen. Ze spelen heel georganiseerd en komen er uit wanneer het kan. Het zal zeker geen makkelijke partij worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties