Rapide Lebbeke houdt Geraardsbergen van zich af

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke houdt Geraardsbergen van zich af
Foto: © SC

Geen wervelend voetbal deze week maar met een vroeg doelpunt kort voor de rust hield Rapide Lebbeke de punten thuis. Promovendus Geraardsbergen was aanvallend te onmondig om de thuisverdediging te ontwrichten.

De stadionklok duidde nog geen volle minuut aan of er kwam direct animo in de match. Michel Wittenberg botste tegen Tommy De Vuyst en Peter De Pauw trapte van op 40 meter naar het lege doel. Gelukkig voor de bezoekers kon Kevin De Wannemaeker net voor de lijn onheil voorkomen. Geraardsbergen reageerde via Davy Standaert die een afwijkende voorzet op de voeten van Kevin Kesteleyn mikte (4’). Een goede start maar de wedstrijd viel stil. Te overhaast werd voor de lange bal gekozen en dat leverde alleen maar foute passes op. Pas kort voor de pauze gebeurde er eindelijk wat. Maarten Cooreman bediende Lendert Putteman en die trapte het leder op het doelhout. Michael Mannaerts vlamde de rebound eerst op Wittenberg maar kon hernemen en de thuisploeg op voorsprong brengen (39’). Geraardsbergen enigszins van slag en de bezoekende goalie moest een verre vlam van Diederik Van Driessche in twee tijden onschadelijk maken (41’). Op slag van rust knalde Bram Schiettecatte voorlangs.

Rapide kwam het snedigst uit de kleedkamers en Van Driessche devieerde een voorzet van Putteman op Wittenberg (53’). Aan de overzijde was Kesteleyn attent op een schuiver van Xander Van der Beck (55’). Even na het uur had Van der Beck een knappe voorzet in huis maar die waaide aan iedereen voorbij. De bezoekers bleven zoeken naar de gelijkmaker en bij een snelle counter aarzelde Schiettecatte te lang en weg was de kans (68’). Rapide nam terug de match in handen en de net ingekomen Bram De Roover verlengde een voorzet van Putteman op Wittenberg (74’). Seconden later had Wittenberg beide vuisten nodig op een pegel van Mannaerts richting winkelhaak. Geraardsbergen slaagde er niet in de thuisverdediging uit verband te spelen. De Pauw stuurde Putteman alleen af op doel maar Wittenberg kon met een voetveeg redden (90’).

Volgende zondag trekt Rapide naar Zelzate en is Geraardsbergen gastheer voor Bambrugge.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, J. Scheerlinckx, De Visscher, Verhaegen, Wauters, D. Van Driessche, Putteman (91’ Heyrman), De Pauw, Zahriou (73’ De Roover), Mannaerts, Cooreman (88’ Vierbergen).

SV Geraardsbergen: Wittenberg, Pruyt, De Vuyst, De Wannemaeker, Standaert, Van Slembroeck, Van der Beck, Machtelinckx (81’ Heereman), Schiettecatte (72’ Van der Linden), De Durpel (81’ De Couvreur), Merckaert.

Doelpunten:39’ Mannaerts 1-0

Kaarten: geel: Mannaerts, Merckaert, Van Driessche

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties