Interview Sollied: "Geen excuus om te verliezen"

Melissa Maes
| 4 reacties
Sollied: "Geen excuus om te verliezen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de laatste dag van september hield Trond Sollied zijn wekelijks perspraatje. Onder een stralende zon vergezelde de Noorse trainer ons op het terras van het Gentse oefencomplex. Zaterdagavond komt promovendus OH Leuven op bezoek. “Gent zal winnen, er is nooit een excuus om te verliezen.”

Nochtans is OHL niet te onderschatten. “Ze hebben een goede ‘fighting spirit’. Ze hebben enkele geblesseerden, maar ik ben er zeker van dat ze met een goede ploeg zullen starten”, aldus Trond Sollied.

“OHL is een typische ploeg die overkomt uit tweede klasse. Zij spelen met heel veel enthousiasme. Voor eigen publiek winnen ze makkelijker dan op verplaatsing. AA Gent moet deze match winnen, er is voor deze ploeg nooit een excuus om te verliezen.”

Enkele geschorsten en geblesseerden keren terug in de spelersgroep. “We hebben een ruime selectie. Tot nu toe maakte ik al gebruik van 23 spelers en het is nog maar begin oktober. Op die manier zijn er nog geen automatismen, waardoor we zeker nog een progressiemarge hebben.”

Blauw-wit beschikt nog steeds over vier doelmannen. “Ze trainen allemaal uitstekend. Maar laat ons eerlijk zijn, het is niet de bedoeling dat ze alle vier blijven tot het einde van het seizoen. Als een club zich meldt, valt er zeker te praten."

Sollied liet ook nog weten dat er volgende week vrijdag een oefenmatch wordt gespeeld tegen Borussia Mönchengladbach in het Duitse Eschweiler, net over de grens. De aftrap is om 18 uur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties