Toppers en floppers: Speeldag 9

Dirk Pieters
| 110 reacties

Ook op speeldag negen ging onze redactie op zoek naar de toppers en floppers van afgelopen weekend. Dit zijn de 'winnaars'.

TOPPERS:

Joseph Akpala: We hebben alle bewondering voor de aanvaller van Club Brugge. De spits mocht eigenlijk vertrekken bij blauw-zwart, maar Akpala vocht terug. Hij kwam zelden aan spelen toe en zelden of nooit ging hij in de clinch of gaf hij kritiek in de media. Akpala bleef altijd kalm en liet steeds van zich horen als hij mocht invallen. Ook dit weekend was hij van goudwaarde voor Club Brugge. Amper een minuut na zijn invalbeurt deed hij al de netten trillen. “De trainer beslist wie er speelt. Ik heb daar geen problemen mee. Elke beslissing aanvaard ik en ik geef alles als ik mag invallen.”

Stijn Stijnen: De doelman van Beerschot stond afgelopen weekend in de spotlight. De goalie nam het dit weekend tegen zijn ex-club op en alle ogen waren op hem gericht. Voor Stijnen het ideale moment om te laten zien dat hij het nog steeds kan. Zo behaalde hij met Beerschot een punt tegen Club Brugge en mocht hij enorm trots zijn op zijn prestatie. Vooral Refaelov en Blondel botsten regelmatig op een sterke Stijnen.

AA Gent: De ploeg van trainer Trond Sollied doet het best aardig dit seizoen. Met een mooie tweede plaats en een zware uithaal afgelopen weekend tegen OH Leuven (6-1) mag de clubs best tevreden zijn over de eerste negen wedstrijden in de competitie. De Buffalo’s waren niet af te stoppen. De cijfers liegen er niet om: 23 doelpogingen en elf corners. Kaminski stond werkelijk in een schiettent. Gent wist dit seizoen ook al 22 doelpunten te maken en is zo de meeste scorende club in eerste klasse.

FLOPPERS

Lierse: Het gaat van kwaad naar erger met Lierse. De competitiestart leek behoorlijk goed. Hoewel het niet al te veel punten wist te sprokkelen, was het voetbal best wel aardig. Maar de laatste weken gaat het steeds slechter en slechter. Afgelopen weekend tegen Standard wist het geen enkele kans bij elkaar te voetballen tot grote ergernis van Wesley Sonck. De aanvaller stond op een eiland en kreeg nauwelijks een bal te zien.

Christian Benteke: De aanvaller van Racing Genk kreeg zijn kans tegen Anderlecht en kon zich onsterfelijk maken als hij enkele doelpunten had kunnen maken tegen paars-wit, maar het draaide helemaal anders uit. De vervanger van Ogunjimi liet enkele enorme mogelijkheden onbenut. De amper 20-jarige spits besefte dat hij minstens één keer had moeten scoren tegen Anderlecht. “Ik voel me enorm schuldig. Ik had zeker moeten scoren.”

Voetbal duurt minstens negentig minuten: Heel wat clubs willen het maar niet leren, maar de wedstrijd is pas gedaan als de scheidsrechter affluit. Zowel Club Brugge, Lokeren als Cercle Brugge lieten de drie punten liggen in de allerlaatste minuten. Lokeren slikte zelfs nog twee doelpunten in de laatste vijf minuten. Ook Westerlo kan best wakker blijven tot de laatste minuut. Het slikte nog een treffer in de 46ste minuut van de eerste helft. Anders kon de club van Jan Ceulemans gaan rusten met een 1-0-voorsprong.