Hazard doet wat Messi niet lukt

Fabian Morren
| 32 reacties
Hazard doet wat Messi niet lukt
Foto: © SC

Eden Hazard leek wel aan het Lionel Messi-syndroom te lijden. Concreet: indrukwekkend bij zijn club, maar bij de nationale ploeg de hoge verwachtingen niet kunnen inlossen. Dat behoort voortaan tot het verleden.

Fabian Morren in Brussel

Hazard mocht centraal beginnen tegen Kazakhstan en dat inspireerde de spelmaker van Lille blijkbaar. Het goudhaantje van de Belgen scoorde zowaar zijn eerste doelpunt. Dat kwam tot stand na een uitstekende actie, in samenwerking met Dries Mertens. Liefst 23 wedstrijden moest hij wachten op zijn eerste doelpunt.

Hazard werd in de beginfase, net als enkele andere ploegmaats erg stevig aangepakt. Met enkele mooie bewegingen – we zijn niet anders gewoon van hem – kreeg hij de handen van de thuisfans op elkaar. Het was "maar" Kazakhstan en één zwaluw maakt de lente niet. Het klopt allemaal, maar wat Hazard vrijdag liet zien, is zeer hoopgevend voor zijn nabije internationale toekomst. 

Na een dik kwartier in de tweede helft mocht de balgoochelaar gaan rusten. Nadien scandeerde het hele stadion zijn naam. Het publiek sluit hem in de armen en bondscoach Georges Leekens is de fans duidelijk gevolgd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties