Antwerpen doet gooi naar EK 2014 Futsal

Antwerpen doet gooi naar EK 2014 Futsal
Foto: © SC

Zaterdag stond de Futsal Supercup tussen FT Antwerpen en Chatelineau op het programma. Van de gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om het EK-bidbook te overhandigen, want Antwerpen is kandidaat om het EK Futsal 2014 te organiseren.

De wedstrijd (die gewonnen werd door FT Antwerpen) werd voorafgegaan door een protocolaire ceremonie waarbij burgemeester Patrick Janssens officieel het bidbook overhandigde aan KBVB-voorzitter François De Keersmaecker.

"Futsal is heel belangrijk in Antwerpen, zowel sportief als sociaal", zei Patrick Janssens. "Voor de eerste keer dat de Supercup in de Lotto Arena georganiseerd wordt, kwamen er 3000 mensen opdagen. Antwerpen is klaar om een EK te organiseren en met de Lotto Arena en het Sportpaleis zijn ook de nodige faciliteiten aanwezig."

Ook bondsvoorzitter François De Keersmaecker kende zijn volledige steun toe. Al had dat wel de nodige voeten in de aarde. "Er is heel wat discussie in het Uitvoerend Comité over geweest. Het is de bond die de kandidatuur moet indienen natuurlijk. Iedereen moet beseffen wat een enorm werk dit met zich meebrengt en daarnaast moet het financieel rondgeraken natuurlijk. Onze twee grootste concurrenten zijn Slovenië en Litouwen. Dus nu moeten we ons voorbereiden op de inspecties die er zeker zullen volgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties