Beerschot: "Transfer Kisuya is correct verlopen"

Fabian Morren
| 57 reacties
Beerschot: "Transfer Kisuya is correct verlopen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens sommige bronnen zou de transfer van Collins Kisuya naar Beerschot niet correct zijn verlopen. Zelfs de FIFA zou moeten bemiddelen. De club zelf ontkent het hele verhaal.

Wat wordt er beweerd? De 23-jarige Keniaanse international van Leopards zou naar Beerschot gehaald zijn door ex-prof Jean-Marie Abbeels achter de rug van de speler én de club Leopards.

"Het verhaal klopt niet", laat communicatiemanager Frank Van Laeken weten aan onze redactie. "De transfer is correct verlopen. Men baseert zich voor dit verhaal eenzijdig op een artikel op de website van AFC Leopards, waarin de voorzitter van die club zegt dat dit een “misdaad” is en dat er geen internationaal transfercertificaat bestaat."

"De transfer is officieel geregeld via het TMS-systeem (Transfer Monitoring System) van de wereldvoetbalbond, waarbij zowel de Keniaanse als de Belgische voetbalbond de transfer hebben toegelaten en bevestigd. Op basis daarvan heeft Kisuya ook een visum en een arbeidskaart ontvangen, en zal hij eerstdaags ook een spelerslicentie krijgen, waardoor hij speelgerechtigd zal zijn in de Belgische competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties