Interview Dejaegere: "Knop omgedraaid"

Jim Bogaert
| 0 reacties
Dejaegere: "Knop omgedraaid"
Foto: © SC

Brecht Dejaegere heeft tot zijn zestien in het doel gestaan bij Club Brugge. Tot op een dag een trainer hem zei dat het gedaan was. "Het was even slikken, maar ik draaide die knop om." Vier jaar later werd hij opgeroepen voor Jong België. Als aanvaller.

Toch een mooie afsluiter van het seizoen hé, opgeroepen worden voor de nationale beloften van België?
Inderdaad, een schitterende ervaring. Zo met een Boyata mogen samenspelen is toch iets apart, wetende dat hij toen bij Manchester City speelde. Hij speelde in die interland alsof hij in zijn achtertuin aan het voetballen was. Niet te doen. Ook Van Eenoo viel me toen eigenlijk op. Het verbaast me dat hij nog niet bevestigd heeft dit seizoen. Maar hij moet gewoon geduld hebben, denk ik.

Ben je tevreden met jouw speelkansen bij KV Kortrijk?
Ik was al heel tevreden dat ik het seizoen in de basis mocht beginnen. Jammer genoeg liep ik een kleine blessure op aan mijn quadriceps, waardoor ik even uit beeld verdween. Nu is het gewoon zaak om keihard te werken en er te staan wanneer ik weer mijn kans krijg.

Je stond in Voetbalmagazine tussen de tien grootste jonge talenten in de Jupiler Pro League. Wat doet zoiets met je?
Dat doet deugd, maar ik heb echt wel nog alles te bewijzen. Elke dag opnieuw.

Je was tot je zestiende keeper bij Club Brugge. Waarom plots de overstap?
Ik was een goed meevoetballende keeper. Een betere keeper dan voetballer, maar mijn lengte was een probleem. Mijn vader heeft me altijd verteld dat ik talent heb als voetballer, maar een supertalent was in het doel. Ik heb het wel even moeilijk gehad met het feit dat ik niets aan mijn lengte kon doen. Als je van een trainer op je zestiende moet horen dat je niet meer zal spelen tot dat probleem opgelost is, moet je wel even slikken. Maar ik heb toen die knop omgedraaid, naar Kortrijk gekomen en hier als voetballer een stuk betere geworden.

Hoe is het om met een trainer als Yves Vanderhaeghe samen te werken?
Fantastisch. Hij zegt me dan op training tijdens het wedstrijdje: 'Brecht sta eens drie meter meer naar links'. Dan doe ik dat en zie ik hoeveel gemakkelijker ik het mezelf zou kunnen maken door gewoon al anders gepositioneerd te staan. Daaraan zie je dat Yves enorm veel ervaring heeft.

Hoe lang loopt jouw contract hier nog?
Tot eind dit seizoen. We zullen zien. Ik hoop uiteraard dat het verlengd wordt.

Succes Brecht!
Bedankt!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties