Interview De Bruyne: "Chelsea? Dat gaat misschien niet eens door"

Fabian Morren
| 4 reacties
De Bruyne: "Chelsea? Dat gaat misschien niet eens door"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne kan met vertrouwen toeleven naar het duel met met Chelsea. En druk? Dat kent het blonde talent niet. “Ik heb er heel weinig last van.”

Fabian Morren in Genk

Het gaat nu eenmaal heel vaak over De Bruyne als Genk een wedstrijd speelt of gespeeld heeft. Tegen Chelsea zeker, want The Blues zijn geïnteresseerd in hem. “Ach, er is nog niks getekend”, houdt hij de voeten op de grond.

Je scoorde het voorbije weekend drie doelpunten, meteen ook de eerste van het nieuwe seizoen. Voel je nu minder druk voor de wedstrijd tegen Chelsea nu de ban gebroken is?

“Ik heb eigenlijk heel weinig last van druk. We hebben ook niet echt veel te verliezen tegen Chelsea. Ik doe gewoon altijd mijn best. Dit seizoen vallen de goals redelijk laat, maar ik heb ook al wat pech gekend en het is al moeilijk geweest. Scoren is op zich echter niet zo belangrijk. Het belangrijkste was dat we de drie punten konden pakken in Brugge. Het is natuurlijk wel plezant om te scoren.”

“Tegen Chelsea is er geen druk”
Kevin De Bruyne

Je speelt tegen Chelsea, de ploeg waar je zo graag naartoe wil. Dat zorgt voor emoties. Kan je beschrijven wat die wedstrijd voor jou betekent?

“Het is Champions League en gewoon een match die iedereen wil spelen. Het niveau ligt er veel hoger dan in de competitie. Je komt gewoon de beste ploegen van de wereld tegen. Maar iedereen van buitenaf hamert op mijn relatie met Chelsea, maar op zich maakt dat niet zoveel uit. Het gaat misschien niet eens door, want er is nog niks getekend.”

Maar je wil je graag in de kijker spelen?

“Het gaat niet over mij alleen, hé. Je moet het toch samen doen met de ploeg. Ik heb vorig weekend gescoord omdat ik de ballen daar ook kreeg.  Een andere keer geef ik de ballen aan iemand anders. Iemand die scoort zal altijd meer in de picture komen te staan als iemand die geen goals maakt.”

Welk gevoel leeft er nu in de groep, want in de heenwedstrijd tegen Chelsea waren de cijfers behoorlijk zwaar?

“Er is geen druk. We doen er alles voor om een goed resultaat te halen. Hopelijk kunnen we ook iets doen. Enkel als je goed aan die match begint en als zij het ook moeilijker krijgen, zal er ook een ander gevoel komen bij hen. Dan zal ons vertrouwen zeker groeien.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties