Interview D'Haene: "Onder onze waarde gerangschikt"

Tomas Taecke
| 8 reacties
D'Haene: "Onder onze waarde gerangschikt"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem is er zaterdag andermaal niet in geslaagd vertrouwen te tanken met een deugddoende thuisoverwinning. Het nieuwe puntenverlies tegen Cercle was volgens trainer Kalezic te wijten aan een laag rendement, iets wat rots in de branding Karel D'Haene voor onze redactie graag nuanceert.

door Tomas Taecke

Boegbeeld Karel D'Haene heeft zijn stek centraal achterin na maanden blessureleed probleemloos ingenomen. De verdediger beleeft een turbulent seizoen met Essevee, dat voorlopig onder de verwachtingen blijft presteren.

De blessurelast is voorlopig verleden tijd?

"Dat hoop ik toch. Momenteel voel ik nergens pijn en kan ik probleemloos spelen. Het was wel een zware week met drie wedstrijden, maar ik heb de test goed doorstaan. De derde wedstrijd verliep alweer een pak vlotter, misschien was de snelle opeenvolging van matchen ook niet slecht om weer wat wedstrijdritme op te doen".

Trainer Kalezic wees na het billijk gelijkspel tegen Cercle jullie spitsen met de vinger. Hij sprak over een te laag rendement, een probleem dat jullie van speeldag één al achtervolgt.

"Ik denk niet dat het enkel aan de productiviteit van de aanvallers ligt. Ondanks het voortdurende balbezit krijgen we te weinig uitgespeelde kansen, het probleem schuilt zeker ook in de aanvoer. Achterin geven we eigenlijk weinig weg, maar het is zo dat in deze periode elke halve kans de tegenstander een doelpunt oplevert".

Het zit Essevee dus wat tegen in deze fase van de competitie…

"Zeker en vast. In het begin was het wat zoeken naar de juiste formatie, maar de laatste weken pakken we te weinig punten naar volgens het geleverde spel. Ook scheidsrechterlijke beslissingen speelden in ons nadeel: tegen Lierse wordt de 2-0 van Habibou onterecht afgekeurd en ook tegen Standard werden we arbitraal absoluut niet gespaard".

Kalezic duidt ook herhaaldelijk op het feit dat jullie een ploeg in opbouw zijn, dat het spelsysteem op termijn vruchten zal afwerpen. Denkt de spelersgroep daar ook zo over na?

"Absoluut. Het besef dat we onder onze waarde geklasseerd staan is er in de kleedkamer, er sluipt absoluut geen wantrouwen in de groep. Akkoord, we hebben heel zwakke matchen gespeeld, maar algemeen gezien brachten we goed voetbal waarvoor we op dit moment niet genoeg beloond geweest zijn".

Is de inbreng van Jérémy Serwy de laatste wedstrijden belangrijk voor Zulte Waregem?

"Serwy is een fantastische speler die heel goed kan voetballen. We spelen nu ook 4-4-2 en zullen waarschijnlijk zo blijven spelen. Die jongen heeft de laatste wedstrijden bewezen dat hij voor Essevee belangrijk kan zijn".

Blijven de supporters wel een beetje rustig onder de huidige omstandigheden?

"Er komt inderdaad wat gemor vanaf de tribunes, maar dat is begrijpelijk. In de wetenschap dat de verwachtingen voor het seizoen héél hoog waren, versta ik hun ontgoocheling. Ik kan enkel maar benadrukken dat we tegenslag kennen en onder ons niveau geklasseerd staan. Het tij zal wel keren; als je ziet dat Cercle op de derde plaats staat en de wedstrijd van zaterdag bekijkt… Dat bewijst enkel maar dat het met Zulte Waregem alleen maar de goede richting kan uitgaan".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties