Hopen op wankele Chelsea-defensie

Fabian Morren
| 6 reacties
Hopen op wankele Chelsea-defensie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kans lijkt klein dat Genk iets kan rapen tegen Chelsea. De statistieken, de voetbalkwaliteiten, de budgetten,… alles spreekt in het nadeel van het team van Mario Been. Al is er toch een zwakke plek bij Chelsea: de defensie.

Fabian Morren in Genk

De cijfers spreken uiteraard in het voordeel van Chelsea. In de heenwedstrijd werd het 5-0. Van de laatste acht uitwedstrijden in de groepsfase van de Champions League verloor Chelsea er amper één. Niet meteen een opbeurende statistiek.

Toch zit Chelsea niet zonder zorgen. De voorbije twee competitiewedstrijden werden verloren en de defensie blijkt een zorgenkind. Zo verloor Chelsea het voorbije weekend met 3-5 van Arsenal. Het is al van 1989 geleden dat The Blues nog eens zoveel tegendoelpunten slikten in een thuiswedstrijd. De aanvallende aanpak van trainer Villas-Boas krijgt dan ook behoorlijk wat kritiek.

Chelsea slikt immers graag tegengoals dit seizoen. In de laatste veertien competitiewedstrijden wist de Londense club amper één keer de nul te houden en in de voorbije negen zelfs geen enkele keer.

Scoren tegen Chelsea zou dus moeten kunnen. Iets wat Genk tot dusver in de Champions League nog geen enkele keer lukte. Kevin De Bruyne maakte het afgelopen weekend er drie. Brengt hij straks de verlossing?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties