Interview "Niet alles wat Chelsea heeft opgebouwd, is nu ingestort"

Fabian Morren
| 3 reacties
"Niet alles wat Chelsea heeft opgebouwd, is nu ingestort"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met FC Porto zo succesvol en al een even grote carrière als zijn voorganger José Mourinho voorspeld. André Villas-Boas legt dan ook dezelfde weg af als zijn leermeester. Nu bij Chelsea, maar daar draait niet alles op wieltjes.

Fabian Morren in Genk

0 op 6 zijn de harde cijfers in de competitie. Vooral de aanvallende speelstijl van Villas-Boas wordt na de 3-5-nederlaag tegen Arsenal flink op de korrel genomen. “We vergeten nochtans onze defensieve verantwoordelijkheden niet”, zegt Villas-Boas. Straks volgt Genk in de Champions League: “En dat wordt geen makkelijke wedstrijd”.

Zo’n dag als zaterdag maakte je nog niet veel mee in je jonge trainerscarrière. Wat doe je na zo’n afstraffing (3-5 tegen Arsenal, red.)? Ga je dan naar huis en maak je gewoon je hoofd leeg?

“Het gaat niet om wat ik doe als individu. Net zoals andere managers moet ik achteraf de wedstrijd bestuderen. Dat was ditmaal niet anders dan andere matchen. Ik heb gewoon de wedstrijd overlopen met mijn team. We moeten nu antwoorden en beseffen dat het niet goed was tegen Arsenal. We weten dat we een aantal zaken zullen moeten verbeteren, zo snel mogelijk.”

Zijn je spelers gemotiveerd tegen Genk? Denken ze niet dat het makkelijk zal worden vanwege de 5-0-overwinning in de heenwedstrijd?

“Voor mij zijn er geen makkelijke wedstrijden, zeker niet in de Champions League. Bovendien was er het geweldige resultaat van Genk in Brugge, een overwinning waar ze naar op zoek waren. Natuurlijk zijn ze nog gehavend door blessures. Pudil is geschorst en dat is een belangrijke speler voor hen. Maar de terugkeer van Nadson is niet onbelangrijk voor Genk. Ik speelde hier vorig jaar al met Porto. Het was een wedstrijd met een hoge intensiteit. Ik zal met mijn spelers praten over de kleine ervaring die ik heb van vorig jaar. We hadden het hier in het begin van de wedstrijd zeer lastig. De omstandigheden hier in Genk zijn niet makkelijk.”

Denk je dat je met jouw aanvallende speelstijl de competitie kan winnen?

“We spelen inderdaad aanvallend, maar we vergeten onze defensieve verantwoordelijkheden niet. Vorig jaar scoorde Chelsea achttien doelpunten in vier wedstrijden, terwijl ze verdedigend speelden. Vóór Arsenal behoorden we tot de drie beste defensies in Engeland. We waren volgens mij op de juiste weg. We stonden op drie punten van de leider. Dat is nu anders na twee nederlagen op rij. Dat betekent echter niet dat alles wat we hebben opgebouwd hebben, weer is ingestort. We moeten ons hier nu van herstellen. “

Sir Alex Ferguson viert deze week een jubileum. Hij is 25 jaar coach van Manchester United. Wat is jouw mening over hem en wat heeft hij volgens jou bereikt?

“Ik heb respect voor elke manager in de Premier League. Het is niet normaal hoeveel titels Ferguson heeft veroverd. Trainers met zo’n passie voor het spel zijn zeer moeilijk te vinden. Ik feliciteer hem dan ook.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties