Interview Smolders: "Bekerduel extreemste ooit"

Melissa Maes
| 3 reacties
Smolders: "Bekerduel extreemste ooit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een rollercoaster van emoties, zo kan de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag worden omschreven tussen AA Gent en Club Brugge. Bijna een week verder, hoe kijkt Tim Smolders terug op dat zenuwslopend duel? Onze redactie had een gesprek met de nummer zeven van de Buffalo’s.

“Het was de extreemste wedstrijd die ik ooit heb meegemaakt. De sfeer in de kleedkamer was uitbundig. Achteraf gezien was het toch een mooie match”, glimlacht Tim Smolders.

Na zes minuten spelen stond AA Gent op voorsprong. “Dat bevestigde ons gevoel dat we er echt voor wilden gaan. We moesten het spel snel in eigen handen nemen.” Maar voor de rust stond blauw-wit toch 1-3 achter.

“In onze groep heerst er een goede mentaliteit op dit moment. De schrik zat er zeker niet in. Als je denkt dat het over, dan is dat ook echt zo. We maakten snel de 2-3 en dat kan je alleen maar verwezenlijken als de spirit goed zit.”

De ploeg van Trond Sollied kwam zelfs op 4-3 voorsprong, maar in de toegevoegde tijd maakte Bjorn Vleminckx alsnog de gelijkmaker. “Ik ben het meest ontgoocheld in die fase. We dachten dat Club niets meer ging doen en dan krijg je dat.”

“Toch bleven we positief en gaven we elkaar moed. Wij gingen de verlengingen in met elf, zij moesten het redden met een man minder. We wilden het zo snel mogelijk afmaken, maar dan draait het toch uit op strafschoppen. Het ontbrak ons aan frisheid en efficiëntie.”

Het thuispubliek veerde recht en zag hoe hun favoriete ploeg het laken naar zich toe trok tijdens de penaltyreeks. “De adrenaline stroomde door ons lijf, maar het blijft een loterij en een nerveus gedoe. Dankzij de supporters konden we zoveel mogelijk op het mentale aspect spelen.”

“Het is ons toch vrij goed gelukt om rustig te blijven. Toen Ilombé Mboyo zijn penalty miste, bleef ik maar in mezelf zeggen dat Frank Boeckx eentje moest pakken. Hij deed zelfs meer dan dat, hij heeft goed geluisterd”, besluit Smolders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties