Interview Verhulst: "Vertrouwen nooit weggeweest in spelersgroep"

Melissa Maes
| 6 reacties
Verhulst: "Vertrouwen nooit weggeweest in spelersgroep"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sint-Truiden mag nog niet te vroeg worden afgeschreven. De Limburgse club slikt minder goals en begint zelfs punten te verzamelen. “Die vier op zes doet ons echt deugd”, laat Davino Verhulst weten aan onze redactie.

De motor van STVV lijkt nu toch gestart na enkele dramatische wedstrijden. Zo won KV Kortrijk met 4-0 en kwamen Racing Genk en AA Gent allebei met 3-4 cijfers winnen op het kunstgrasveld van Stayen.  Zoveel tegendoelpunten behoren nu tot de verleden tijd.

“Aan het begin van het seizoen was de verdediging te laks, nu vormen we één blok. Franky Van der Elst zag meteen na enkele wedstrijden dat er wat moest veranderen op defensief vlak”, aldus Davino Verhulst.

“De trainer heeft er echt op gehamerd dat het verdedigend werk veel beter moest.” Dat het nu beter gaat is te merken aan de jongste resultaten. Tegen Lierse wist STVV voor het eerst te winnen en hield het de nul. KV Kortrijk kegelde de Kanaries wel uit de beker, maar ook slechts met één tegendoelpunt.

"We gaan volop voor de overwinning"
“Tegen Standard hebben we zondagavond een goede zaak gedaan om een punt te pakken. Toch niet de minste ploeg. En tegen Lierse speelden we een levensbelangrijke wedstrijd. We hebben nu honger naar nog meer punten.”

Zaterdag maakt Sint-Truiden de verplaatsing naar Zulte Waregem. “We gaan volop voor de overwinning gaan, we kunnen het. Die drie punten zijn nodig, dus willen we de lijn van vorige wedstrijden doortrekken.”

Het vertrouwen is duidelijk aanwezig bij de spelers. “Eerlijk gezegd, dat is nooit weggeweest. We hebben nooit ons hoofd laten hangen. Mocht dat wel het geval zijn geweest, dan zou het heel moeilijk zijn om die negatieve spiraal te doorbreken”, besluit Verhulst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties