Speler in de spotlight: Karel Geraerts

Dirk Pieters
| 13 reacties
Speler in de spotlight: Karel Geraerts
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend maakt Karel Geraerts het winnende doelpunt tegen Beerschot. Een knappe treffer tegen zijn vriend en ex-ploegmaat Stijn Stijnen. Onze redactie vond de treffer fraai genoeg om de middenvelder eens onder de loep te nemen.

Karel Geraerts genoot zijn jeugdopleiding bij Cercle Maasmechelen, Racing Genk en Club Brugge.. Bij die laatste begon zijn carrière pas echt, maar van een waanzinnig begin van zijn carrière kunnen en mogen we niet spreken. Vijf jaar lang ging de middenvelder van blauw-zwart op zoek naar een basisplaats, maar de concurrentie van Timmy Simons bleek veel te zwaar te zijn. Amper een tiental wedstrijden mocht hij spelen en na vijf jaar afwachten had Geraerts er zijn buik van vol.

De bevrijding

Een transfer op uitleenbasis naar Sporting Lokeren leek een juiste beslissing te zijn. Hij maakt zijn eerste doelpunten in de hoogste klasse en er volgde een transfer naar Standard Luik in het seizoen 2004.  Bij de Rouches stond Geraerts ruim drie seizoenen in de basis en was hij één van de absolute sterkhouders in het elftal samen met Sergio Conceiçao en Vedran Runje. Bijna elke seizoen was hij goed voor een handvol doelpunten en dat leverde hem meteen ook zijn eerste basisplaats op in de nationale ploeg. In zijn eerste wedstrijd voor de Rode Duivels pikte hij meteen ook zijn eerste treffer mee in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen.

Revanche beet

Drie seizoenen bij Standard volstonden om zich opnieuw te bewijzen bij Club Brugge. Ondanks de interesse van heel wat buitenlandse clubs wou hij tonen dat hij ook bij Club Brugge één van de sterkhouders kon worden. Vier jaar lang bleef hij bij blauw-zwart en speelde hij meer dan 100 wedstrijden. Een “revanche” die kon tellen. Ook nu was hij het scoren nog niet verleerd want elk seizoen deed hij minstens enkele keren de netten trillen. Ondertussen stond de teller van de nationale ploeg al op 20 interlands, maar daar lijkt het nu dan ook bij te blijven.

Sinds dit jaar speelt Geraerts bij OH Leuven. De nieuwkomer in de hoogste klasse twijfelde niet toen ze te horen kregen dat Geraerts geen plaats meer had bij Club Brugge. Heel wat andere clubs toonden ook interesse, maar opnieuw verkoos hij een Belgische club boven een buitenlands avontuur. Bij Club Brugge werd het min of meer een afscheid in mineur. De middenvelder geraakte in april 2011 in onvrede met het bestuur van blauw-zwart nadat hij kritiek had gegeven op de samenwerking met de universiteit van Leuven. Een ruzie die hem uiteindelijk bij een andere club deed belanden. Zo mag de middenvelder dit seizoen schitteren bij Leuven en dat deed hij afgelopen weekend zonder meer in de wedstrijd tegen Beerschot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties