Analyse Van Köteles tot Vossen: gewikt en gewogen

| 14 reacties
Van Köteles tot Vossen: gewikt en gewogen

Dankzij een sterke collectieve prestatie haalde Genk een onverhoopt puntje tegen Chelsea. Er waren veel uitblinkers, met onder meer Hyland en Köteles als blikvangers.

Fabian Morren in Genk

Laszlo Köteles: Werd halverwege de eerste helft gevloerd door Ramires, na een mooie aanval van Chelsea. Begon vrij aarzelend, maar redde wel de wedstrijd door vlak voor rust een strafschop van David Luiz te stoppen. Deed na de rust enkele puike reddingen en liet Chelsea geen enkele keer meer scoren.

Anele Ngongca: Moest – ongewoon voor hem – op de linksachterpositie starten. Bovendien kreeg hij met Anelka als tegenstander niet meteen een cadeau. Vooral als de Fransman zijn stevige lichaam gebruikte, had de Zuid-Afrikaan het moeilijk. Was na rust, net als het hele team, zeer degelijk. Trapte in het slot nog een bal tegen Nadson en verhinderde zo met veel mazzel een tegengoal.

Khaleem Hyland: Groeit steeds meer uit tot een betrouwbare centrale verdediger bij Genk. Toonde zich bij momenten zelfs beter dan zijn maatje Nadson. Het duurde wel enkele minuten vooraleer hij het juiste ritme te pakken had.

Nadson: Begon zenuwachtig aan de wedstrijd. Dat illustreerde hij onder meer door een bal gewoon in te leveren bij Chelsea. Gelukkig voor de Braziliaan bleef die blunder zonder gevolgen. Na rust krikte hij zijn niveau wel op. Werd in de slotminuten met de bal aangetrapt door Anele en via zijn lichaam ging de bal wonderwel naast.

Anthony Vanden Borre: Begon net als in Brugge als rechtsback. Legt graag risico in zijn spel en kon dat soms ook tegen Chelsea niet laten. Zo maakte hij bijna een owngoal, maar het leer ging nog net voor Genk aan de juiste kant van de paal. Toonde zich nadien wel zeer betrouwbaar en speelde een sterke wedstrijd. Lijkt op de rechtsachter beter tot zijn recht te komen dan op het middenveld.

Kevin De Bruyne:  Mario Been hamert op zijn defensieve taken. Die probeerde hij tegen Chelsea dan ook uit te voeren. Aanvallend kwam hij in de eerste helft niet echt veel uit de verf. Tweede helft leek hij verlost van alle spanning. Maakte regelmatig de actie, gaf een schot op doel en pakte uit met voorzetten. Hij leidde uiteindelijk ook het doelpunt in. Kreeg in de tweede helft geel na een overtreding op Bosingwa.

Fabien Camus: Mocht net als zaterdag in Brugge naast Tözser op het middenveld starten. Liet andermaal zien een zeer goede pass in de voet te hebben. Werd beslissend in de tweede helft met een assist voor Jelle Vossen. Speelde vooral na rust echt zeer sterk en is nu al bijna niet meer uit de ploeg weg te denken.

Daniel Tözser:  Probeerde te doen waar hij sterk in is: het spel te verdelen met enkele goede passes. Zag vlak voor rust een vrije trap niet zo ver over het doel van Cech gaan. Liep in de tweede helft de gaten dicht en behield telkens goed het overzicht.

Thomas Buffel: Was ongelukkig in het eerste halfuur. Moest wel redelijk wat defensief werk opknappen omdat Vanden Borre vaak mee oprukte.  Was de oorzaak voor de strafschop van Chelsea. Een bal kwam tegen zijn hand, al dan niet vrijwillig. De Noorse ref twijfelde alvast niet. Kwam na rust net als het hele team wat beter in de wedstrijd, maar werd halverwege de tweede helft vervangen door Dugary.

Jelle Vossen: Was heel vaak betrokken in de Genkse aanvallen. Speelde zeer verdienstelijke wedstrijd en zag dat bekroonde na rust met een doelpunt. Tikte de assist van Camus voorbij Cech. Zat er in de laatste minuten volledig door en werd vervangen door Barda.

Kennedy Nwanganga: Moest veel achter de bal lopen. Als hij dan de actie kon maken, wilde hij net te veel om vervolgens balverlies te lijden. Had wel een uitstekende kans na rust, maar zag zijn poging gered worden door Cech. Werd tien minuten voor affluiten naar de kant gehaald.

Invallers:

Dugary Ndabashinze: Viel vinnig in, probeerde de actie te maken. Soms wilde hij net iets te veel.

Anthony Limbombe: Kreeg nog tien minuten zijn kans en greep die. Stond nog geen twee minuten op het veld of kwam al heel dicht bij de 2-1, maar Cech voorkwam erger voor Chelsea.

Eylaniv Barda: Speelde te kort om te kunnen beoordelen.