Zorgen om vele trainersontslagen in Italië

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Zorgen om vele trainersontslagen in Italië
Foto: © SC

Geen groter trainerskerkhof in Europa dan de Serie A. Net als in de vorige seizoenen worden de trainers weer bij bosjes geslachtofferd bij hun club. Met Massimo Ficcadenti werd vandaag bij Cagliari al een zevende trainer ontslagen dit seizoen.

Renzo Ulivieri, voorzitter van de belangenvereniging van trainers in Italië, maakt zich zorgen omdat er alweer zoveel trainers ontslagen werden in de Serie A. "Zeven trainers ontslagen na nog maar elf wedstrijden, dat is te veel. Trainers krijgen een veel te grote verantwoordelijkheid. Het is duidelijk dat het Italiaanse voetbal oververhit is. Bij de vele clubs raakt het geduld sneller op dat ooit te voren. Trainers moeten de tijd krijgen hun tactieken te ontwikkelen, maar ze krijgen die tijd niet meer", stelt Ulivieri.

Twee trainers werden dit seizoen al ontslagen nog voor er één wedstrijd was gespeeld: Roberto Donadoni (Cagliari) en Stefano Pioli (Palermo). De andere vijf die tijdens het seizoen de laan werden uitgestuurd zijn Gian Piero Gasperini (Inter Milaan), Pier Paolo Bisoli (Bologna), Marco Giampaolo (Cesena), Sinisa Mihajlovic (Fiorentina) en vandaag dus Massimo Ficcadenti (opnieuw bij Cagliari).


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties