Marseille wint Franse 'choc', PSG leider af

Tomas Taecke
| 1 reacties
Marseille wint Franse 'choc', PSG leider af
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marseille heeft de kraker van de vijftiende speeldag in de Ligue 1 gewonnen. In de Franse 'clasico' won l'OM met zware 3-0-cijfers van aartsrivaal PSG.

De Franse kraker was de laatste tijd maar al te vaak niet meer dan een prestigewedstrijd. Zelden of nooit waren de belangen sportief gezien zo groot als vanavond. PSG kreeg afgelopen zomer een nieuw gezicht nadat Qatarese investeerders hun oog op de club lieten vallen en staat momenteel bovenaan in de Ligue 1.

Marseille schoot stevig uit de startblokken en vond al binnen de eerste tien minuten de weg naar het doel. Rémy zette de Vélodrome in lichterlaaie met zijn openingsgoal in de negende minuut (1-0). Na de rust verdubbelde Marseille de score. Amalfitano bezegelde halfweg de tweede helft het lot van de Parijzenaars. Tien minuten voor inrukken maakte Ayew het feest compleet. Marseille vernedert zijn aartsrivaal met 3-0.

 

Auxerre - Lyon 0-3

Eerder zondagmiddag boekte Lyon een deugddoende uitzege op het veld van Auxerre. In het Stade de l'Abbé-Deschamps nam de wederoptredende Lisandro Lopez twee van de drie goals voor zijn rekening (0-3). In de slotfase legde Bastos de eindcijfers vast.

Verder won Lorient met 1-0 van Nice, dankzij een strafschopdoelpunt van Mvuemba.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties