Taylor: "Mezelf injecteren in plaats van schoenen knopen"

Tomas Taecke
| 7 reacties
Taylor: "Mezelf injecteren in plaats van schoenen knopen"
Foto: © SC

Steven Taylor scheurde begin december zijn achillespees in de wedstrijd tegen Chelsea. De verdediger praat over de blessure, die een abrupt einde maakte aan zijn seizoen.

In een gesprek met BBC Radio deelde Steven Taylor afgelopen weekend zijn ervaringen over zijn angstaanjagende blessure. Door een afgescheurde achillespees komt de verdediger van Newcastle dit seizoen niet meer in actie.

"Toen ik de kwetsuur opliep, had ik niet eens door dat ik geblesseerd raakte. Ik dacht dat ik hard werd aangetrapt langs achteren, maar toen ik mij omdraaide zag ik nergens een blauw Chelsea-shirt om me heen. Ik boog voorover en voelde aan mijn kuit, pas dan merkte ik dat mijn voet helemaal los hing".

Taylor verliet het veld en werd in de kleedkamer opgevangen door de clubdokters. De verdediger vernam snel het slechte nieuws en werd kort nadien geopereerd.

"De nacht voor de operatie heb ik geen oog dichtgedaan. Het vooruitzicht dat mijn seizoen naar de vaantjes was bleef me achtervolgen, ik kon de slaap echt niet vatten".

Uiteindelijk verliep de operatie vlekkeloos en revalideert de verdediger momenteel in het ouderlijke huis. "Nu lig ik bij mijn ouders thuis met mijn been in de lucht voor de televisie. Ik kijk veel voetbal en DVD's, gelukkig bellen de coach en m'n ploegmakkers me heel vaak om te vragen hoe het gaat".

"Elke morgen moet ik mijzelf in de maag injecteren om bloedstollingen tegen te gaan. Dit toont de ernst van de blessure aan. In plaats van mij op het oefenveld voor te bereiden op de volgende wedstrijd, zit ik met een naald in mijn hand om de blessure niet erger te laten worden".

"Het maakt me gek als ik nadenk dat ik in het zwart-witte shirt van Newcastle over het veld zou moeten rennen, terwijl ik in de zetel aan de radio gekluisterd de wedstrijd moet volgen. Ik trek me op aan spelers als David Beckham en Yakubu die dezelfde blessure hadden en nu weer op het hoogste niveau spelen. Er is geen weg terug, het gevecht en de revalidatie starten hier", aldus Steven Taylor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties