Analyse Cercle Brugge: Dromen van play-off I

Fabian Morren
| 15 reacties
Cercle Brugge: Dromen van play-off I
Foto: © SC

Onze redactie analyseert tussen 28 december en 4 januari iedere dag twee clubs. We beginnen bij onze nummer zestien en eindigen bij de club waarvan wij denken dat als eerste eindigt. Geert De Vlieger is hierbij onze vaste analist.

Door Tomas Taecke

Verwachtingen:
Bob Peeters wilde zich met Cercle bij aanvang van het nieuwe seizoen zo snel mogelijk van de degradatiezone vrijwaren, om op die manier een rustig seizoen te beleven. Het Cercle-bestuur mikte iets hoger en hield deelname aan PO1 in het vizier. Cercle beoogde vooral buitenshuis meer punten te pakken en een eventuele terugval na Nieuwjaar zoals in het vorig seizoen tegen te gaan. Om die doelstellingen te bereiken haalde groen-zwart in elke linie wat versterking binnen. 

Hoe het ging:
Cercle is na 19 wedstrijden nog steeds Cercle. De vereniging is in staat om iedereen te verrassen, maar is tegen geen enkele tegenstander zeker van de drie punten. De uitoverwinningen in Gent, Mechelen, Bergen en Westerlo bewezen dit, net als het puntenverlies thuis tegen STVV, Lierse en Lokeren. Cercle verraste thuis ook Genk en Anderlecht en pakte op Standard een knap punt. 

Groen-zwart bleef lang in het zog van leiders Anderlecht en Gent, maar kende naar de winter toe een terugval. Toch staan de Bruggelingen nog knap zesde samen met Racing Genk. De recente drie op twaalf zorgde er wel voor dat de vereniging niet langer in poleposition staat om een ticket voor PO1 te bemachtigen. 

Conclusie:
Cercle boekt meer uitoverwinningen dan vorig seizoen, maar blijkt nog steeds iets te wisselvallig te zijn. Voornaamste concurrent KV Kortrijk blijkt minder met punten te morsen, waardoor het voor Cercle zeer lastig zal worden om een plaats bij de eerste zes te bemachtigen dit jaar.

Bovendien speelde sterkhouder Renato Neto ondertussen zijn laatste wedstrijd. In welke mate groen-zwart de box-to-box speler zal missen moet nog blijken, een aderlating wordt het sowieso. Cercle Brugge zal hoogst waarschijnlijk net niet in het objectief slagen en stranden op een zevende plaats, voor Bergen en Beerschot, maar achter Genk, Standard en KV Kortrijk.

De kijk van Geert De Vlieger:
"Cercle zet een goede prestatie neer, het is een vervolg van vorig seizoen. Ik beschouw Cercle Brugge samen met KV Kortrijk en Bergen tot de revelaties van dit seizoen."

Onze prognose was: 10e
Onze prognose is nu: 7e

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties