Interview Mannaert: "Deze zomer al aangeklopt bij Junior"

Tomas Taecke
| 60 reacties
Mannaert: "Deze zomer al aangeklopt bij Junior"
Foto: © SC

Vincent Mannaert was zichtbaar opgelucht toen hij dinsdagvoormiddag zijn nieuwe aanvaller kon voorstellen. De Colombiaanse spits Carlos Bacca is eindelijk neergestreken in Brugge, ruim zes maanden na het eerste contact tussen blauw-zwart en zijn gewezen club Junior.

"Het heeft een hele tijd aangesleept maar uiteindelijk is het toch gelukt", legde Vincent Mannaert uit op de persvoorstelling van Bacca. "De eerste contacten dateren reeds van deze zomer, toen was Junior niet bereid zijn spits van de hand te doen. Nu zijn we er eindelijk in geslaagd een overeenkomst te bereiken met de Colombiaanse club".

"Het voordeel van dit moeilijke proces is dat we hem meerdere keren hebben gescout de afgelopen maanden", weet de manager van Club. "Telkens opnieuw waren de rapporten goed en beseften we dat Bacca absoluut iets extra kan toevoegen aan deze selectie".

Bacca speelde zijn laatste wedstrijd voor Junior op 21 december en kwam sindsdien niet meer in actie. Toch vreest Mannaert niet voor een fysieke of technische achterstand.

"Het is wel niet evident om vanuit een ander continent op Europese bodem te landen tijdens de winter", verklaart Mannaert. "Naast het klimaat zijn er ook andere gewoontes en gebruiken. Er zijn voorbeelden genoeg die aangetoond hebben dat we geduldig moeten zijn. De speler moet zich kunnen aanpassen om zich optimaal te voelen. Dat is nodig om te presteren".

"We zullen er alles aan doen om dit zo snel mogelijk te laten verlopen. Bij een topclub zijn de verwachtingen altijd hoog, maar we moeten hem wat tijd gunnen om alles gewoon te worden. We zullen snel een woonst zoeken opdat zijn vrouw en kind de speler kunnen achterna reizen".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties