Interview Kagelmacher: "Had transfer naar Kaiserslautern al gevierd"

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Kagelmacher: "Had transfer naar Kaiserslautern al gevierd"
Foto: © SC

Beerschot heeft zaterdagavond afscheid genomen van zijn aanvoerder Gary Kagelmacher. De verdediger gaf, na de transfersoap, uitleg bij zijn keuze voor Monaco.

Robby Morren in Antwerpen

"Ik had eigenlijk niet gedacht dat ik Beerschot al in januari zou verlaten, ik wilde eigenlijk in juni vertrekken maar dit is allemaal onverwacht gekomen. Ik had verwacht dat de eerste contacten in april of mei zouden plaatsvinden maar dit is een kans die ik moest nemen", vertelde Kagelmacher.

Kaiserslautern
De verdediger stond heel dicht bij een akkoord met Kaiserslautern. Hij legde bij die club al de medische tests af en speelde een oefenwedstrijd. "Alles ging de goede richting uit voor een transfer naar Kaiserslautern. Iedereen, ook mijn familie, was gericht op die transfer, ik had de overgang al gevierd toen mijn manager een telefoontje kreeg van Monaco."

Wat heeft voor Kagelmacher dan uiteindelijk de doorslag gegeven om voor Monaco te kiezen? "Het bod van Monaco was voor Beerschot veel beter, dit kon Beerschot niet laten liggen en dat is eigenlijk de belangrijkste reden. Daarna heb ik natuurlijk ook naar mijn salaris gekeken." Hoeveel meer hij bij zijn nieuwe club zal verdienen, wilde Kagelmacher niet kwijt. "Dat houd ik voor mezelf."

Ambitie
De verdediger hoopt met Monaco over anderhalf jaar in de eerste klasse te spelen. "Monaco speelt nu in de tweede klasse maar de club wil zo snel mogelijk stijgen, het liefst over anderhalf jaar. Het is een club met een grote traditie en veel goede spelers. Ze hebben me verteld dat er nog veel goede spelers bij zullen komen."

Kagelmacher heeft nog een grote droom: de nationale ploeg. "Het is een droom van mij om voor de nationale ploeg te spelen. Hopelijk krijg ik een telefoontje van de bondscoach van Uruguay", besloot hij.

Lees ook: Kagelmacher: "Vooral Beerschot wordt hier beter van"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties