Interview Rafinha: "AA Gent is misschien mijn laatste club"

Melissa Maes
| 1 reacties
Rafinha: "AA Gent is misschien mijn laatste club"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Rafinha zette in augustus zijn handtekening bij AA Gent en toonde zich meteen onmisbaar, maar in november gooide een zware armbreuk met zenuwletsel roet in het eten. De Braziliaan heeft die vervelende periode ondertussen achter de rug. "Ik heb wel geleerd om geduldig te zijn."

“Ik was zo ongelukkig met die blessure. Ik was nog maar net aangekomen en het ging meteen goed bij AA Gent.  Die armbreuk was heel pijnlijk en die revalidatieperiode ging zo traag. Het was erg vervelend om mijn ploegmaats te zien trainen”, lucht Rafinha zijn hart tegenover onze redactie.

“Ik verveelde me enorm in die periode, maar ik heb wel geleerd om geduldig te zijn. Het nadeel van voetballer zijn, is dat je genoeg vrije tijd hebt, maar toch je familie niet kan bezoeken. Maar anderzijds, ik word betaald voor iets wat ik heel graag doe.”

“Tijdens de winterstage in Spanje mocht ik dan opnieuw beginnen meetrainen. In het begin was ik heel voorzichtig tot de dokter me volledig groen licht gaf.” Is de 29-jarige rechtsback nu voorzichtiger op het veld? “Absoluut niet, ik blijf me voor de volle honderd procent geven. Daar mag je niet over nadenken. Op het veld moet je alleen maar met voetbal bezig zijn.”

"Lager geklasseerde ploegen maken het topclubs lastig"
Rafinha proefde met HJK Helsinki al enkele keren van Europees voetbal en hij hoopt dat opnieuw te kunnen doen met AA Gent. “Ik was verrast over het niveau van de Belgische competitie. Zelfs lager geklasseerde ploegen kunnen het topclubs behoorlijk lastig maken.”

“Of ik liever bij een club als Anderlecht had gespeeld? Niet echt, AA Gent wou me heel graag en ik heb ook telkens mijn basisplaats. Bij een grotere club zou ik misschien mijn broek verslijten op de bank.”

De Braziliaan zal 32 jaar zijn als zijn contract ten einde loopt bij blauw-wit. Wat daarna? “Ik weet het niet. Dat is moeilijk om daar nu al iets over te zeggen. Misschien is AA Gent wel mijn laatste club op hoog niveau en keer ik daarna terug naar Finland.”

"FIFA moet zich geen zorgen maken over WK 2014"
En niet naar Brazilië? “Ik zou wel willen, maar het is een heel zware competitie. Als ik vakantie heb, ga ik naar het land van de Samba. En ik hoop ook zoveel mogelijk wedstrijden mee te pikken als het WK 2014 daar wordt georganiseerd.”

“Ik weet dat de FIFA vreest dat de stadions niet tijdig klaar zullen geraken, maar wees gerust, dat komt in orde. Brazilianen wachten altijd met alles tot op het laatste moment (lacht). Ik maak me meer zorgen over luchthavens en het aantal hotels”, besluit Rafinha.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties