Commotie rond vermeende schwalbe Mertens

Jefrey Van der Straeten
| 16 reacties
Commotie rond vermeende schwalbe Mertens
Foto: © SC

Deze middag won PSV op overtuigende wijze met 4-1 van De Graafschap. Achteraf was vooral de aanleiding tot het eerste doelpunt onderwerp van gesprek.

Bij een 0-0-stand ging buitenspeler Dries Mertens het strafschopgebied binnen, waar hij na een zeer licht contact graag tegen de grond ging. Diezelfde Mertens zette de penalty feilloos om en dat betekende het startschot voor wat een doelpuntenfestijn had kunnen worden, ware het niet dat de PSV-aanval vele kansen de nek omwrong.

Maar zoals gezegd ging de aandacht na de wedstrijd vooral naar de kleine Rode Duivel. Scheidsrechter Wegereef vertelde voor de camera dat hij de fase niet goed had waargenomen: “Het is evident dat ik in de maling ben genomen.” De man ging zelfs zo ver om zijn excuses aan te bieden aan de technische staf van De Graafschap.

Mertens zelf was het niet eens met de hele commotie rond de strafschop. “De verdediger pakte mijn voet vast.” Toen de Nederlandse pers vragen bleef stellen over het incident vroeg de nukkige Mertens of de interviewer van dienst zelf had gevoetbald, waarna hij stellig bij zijn visie bleef: “Voor mij was het penalty.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties