Akkoord rond Women's BeNe League

Glenn Schrader
| 2 reacties
Akkoord rond Women's BeNe League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De BeNe Liga is een feit! Het bondsbestuur van de KNVB heeft ingestemd met het uitwerken van een Women's BeNe League. De vrouwencompetitie zal met ingang van seizoen 2012/'13 van start gaan.

De competitieformule
In de eerste seizoenshelft worden de Women’s Elite League in België (acht clubs) en de Eredivisie Vrouwen in Nederland (acht clubs) gespeeld (uit en thuis), waarna de vier sterkste clubs van beide landen zich na de eerste seizoenshelft kwalificeren voor de Vrouwen BeNe League A en de nummers vijf t/m acht voor de Vrouwen BeNe League B.

De Vrouwen BeNe League A en B worden vervolgens nog in hetzelfde seizoen in het voorjaar gespeeld.  De hoogst geklasseerde Belgische en de hoogst geklasseerde Nederlandse club van de Vrouwen BeNe League A kwalificeren zich voor de UEFA Women’s Champions League namens respectievelijk België en Nederland.

"Erg opgetogen met beslissing"

Projectmanager vrouwenvoetbal Johan van Kouterik is duidelijk blij met de aanstaande grensoverschrijdende vrouwencompetitie. “Je ziet alom in Europa dat landen problemen hebben een volwaardige - en voor zowel publiek als sponsoren - aantrekkelijke hoogste vrouwencompetitie van de grond te krijgen. Door over de grenzen te kijken, ontstaat er een andere situatie met een groter potentieel en bereik”.

Ook Steven Martens reageerde op deze beslissing. "We zijn erg opgetogen dat na het Uitvoerend comité van de Belgische voetbalbond nu ook het bondsbestuur van de KNVB definitief het licht op groen heeft gezet, waardoor we nu heel concreet aan de slag kunnen”, aldus Martens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties