"Barcelona nog steeds de beste"

Glenn Schrader
| 43 reacties
"Barcelona nog steeds de beste"
Foto: © SC

Sir Alex Ferguson gaf na de verloren wedstrijd van Barcelona zijn mening over de relatie tussen de twee grootmachten in het Spaanse voetbal. Volgens hem komt Real wel dichter bij het spelniveau, maar is Barcelona nog steeds de betere.

“Real Madrid is binnenkort misschien op hetzelfde niveau als Barcelona, maar op dit moment heeft Barcelona nog dat magische vermogen om verheven boven iedereen te spelen”, liet de Schotse trainer weten.

Hij kon ook zijn bewondering voor de kwaliteit op het middenveld van Barça niet onder stoelen of banken steken. “Als Lionel Messi, Xavi en Andrés Iniesta op dreef zijn, zijn ze simpelweg niet af te stoppen”.

Bernd Schuster had in een gesprek met het Duitse Kicker ook wat te zeggen over het gebrek aan punten bij de Blaugrana. “Ik ben van mening dat Barcelona niet slechter voetbalt dan een jaar terug. Nog steeds etaleert het team hogeschoolvoetbal van technisch topniveau. Alleen heeft het team niet altijd de vorm en vallen de goals moeilijker. Zelfs Lionel Messi blijft in enkele wedstrijden zonder doelpunt”, aldus de Duitse ex-voetballer van zowel Real Madrid als Barça.

De Koninklijke hebben momenteel tien punten voorsprong op Barcelona. Mede door hun slechte resultaten in uitwedstrijden verspeelden ze al zestien punten. Niets lijkt Real Madrid nog in de weg te staan het kampioenschap te behalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties