Benteke of Vossen? "Ik ga op mijn tong bijten"

Robby Morren
Robby Morren
| 37 reacties
Benteke of Vossen? "Ik ga op mijn tong bijten"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Genk-coach Mario Been heeft een boon voor Christian Benteke. Die krijgt de voorkeur op Jelle Vossen die lijdzaam moet toekijken vanop de bank. "Ik ga op mijn tong bijten", klinkt het veelzeggend bij Vossen.

Een poosje geleden was Jelle Vossen niet gelukkig omdat Been hem regelmatig vroegtijdig naar de kant haalde. "Tijdens het laatste kwartier komt er net meer ruimte en heb je meer kans om te scoren", zei de spits daarover. Nu is de situatie voor hem nog erger geworden: hij moet vrede nemen met een plaats op de bank. Tegen Anderlecht en Lokeren koos Been voor Benteke en liet hij Vossen op de bank beginnen. Toegegeven, tegen Anderlecht speelde Benteke een prima partij maar in andere wedstrijden bewees hij al te dikwijls dat hij het echte torinstinct mist.

"Jelle heeft ook 45 minuten gehad om een goal te maken."
Mario Been

"Als Jelle zou staan te juichen, dan zou het een verkeerde zaak zijn. Ik heb zaterdag een keuze gemaakt voor Benteke. Die had het tegen Anderlecht geweldig gedaan maar tegen Lokeren had hij een mindere wedstrijd", vertelde Been voor de microfoon van Sporting Telenet.

De naam Jelle Vossen galmde zaterdag door de Cristal Arena en de aanvaller mocht aan de tweede helft beginnen. De Nederlandse coach gaf fijntjes aan dat Vossen toch niet in staat was het tij te keren. "Jelle is de tweede helft ingekomen, hij heeft ook 45 minuten de tijd gehad om een goal te maken en dat is hem ook niet gelukt."

17 goals
Voor Jelle Vossen is de situatie niet makkelijk, zeker niet na zijn geweldige prestaties vorig seizoen. Zonder het met zoveel woorden te zeggen, laat hij duidelijk verstaan dat hij maar weinig begrip kan opbrengen voor de keuze van zijn coach. "Ik ga op mijn tong bijten. Ieder heeft zijn eigen gedacht en dat geldt voor mij ook. Ik heb dit seizoen alles samen 17 keer gescoord en we zijn half februari, dat lijkt mij toch niet slecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties