Gumienny: "We hebben ons vergist en dat doet pijn"

Melissa Maes
| 69 reacties
Gumienny: "We hebben ons vergist en dat doet pijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Serge Gumienny moest zondag de topper tussen Standard en Anderlecht in goede banen proberen leiden (1-2). Twee fases blijven zwaar op de maag liggen bij de scheidsrechter.

“Op het moment dat ik strafschop floot voor Standard was ik er bijna zeker van dat de fout van Roland Juhasz in de zestienmeter of op de lijn gebeurde", zegt Serge Gumienny in LDH.

De hulp van de lijnrechter had de ref in die fase niet nodig. "Ik heb die beslissing genomen. In een fractie van een moment, terwijl ik aan het spurten was."

Of Juhasz rood verdiende? "Daar heb ik geen moment aan gedacht. In mijn ogen was het geen open doelkans en mijn controleur heeft me op dat vlak gelijk gegeven. Van collega's heb ik wel gehoord dat we ons vergist hebben in de buitenspelfase met Mémé Tchité.”

“Heel jammer en zoiets doet pijn. Ik heb Tchité pas gezien toen hij de bal kreeg. Ik heb dus blind de raad van mijn lijnrechter Mark Simons gevolgd. Toch iemand met heel veel ervaring en verdiensten."

"Over de sfeer had ik niet te klagen. Ik heb zelfs Juhasz kunnen kalmeren na die penalty. Het klopt dat hij me uitgenodigd heeft voor een etentje. Maar u zal wel begrijpen dat het als scheidsrechter onmogelijk is om daar op in te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties