PSV en Twente zonder problemen naar volgende ronde

Dirk Pieters
| 4 reacties

Zowel Twente als PSV deden vorige week al een uitstekende zaak door de heenwedstrijd al te gaan winnen en ook donderdagavond kenden de Nederlandse clubs niet al te veel problemen met hun tegenstander.

Twente had de heenwedstrijd tegen Steaua Boekarest al gewonnen met 0-1 en ook nu waren de Tukkers te sterk. Nacer Chadli pikte vlak voor het half uur zijn doelpuntje mee.

PSV kende nog weinig problemen met de Turkse club na de eerdere 1-2 overwinning op Trabzonspor. Ook in de thuiswedstrijd kende PSV een uitstekende start. Onze landgenoot Dries Mertens opende na een kwartier de score vanop de stip. Matavz verdubbele iets over het half uur al meteen de score en zo leek de wedstrijd al helemaal gespeeld. Ondanks de voorsprong ging PSV nog op zoek naar doelpunten en die kregen de fans ook te zien. Strootman maakt er even voor de rust 3-0 van. Ook Trabzonspor stak de neus nog één keer aan het venster vlak voor de pauze. Yilmaz kon milderen tot 3-1, maar amper één minuten later moest de Turkse club ook nog met tien verder na een rode kaart voor Zengin. Een eerste helft waarin heel wat te beleven viel.

Ook na de pauze ging de thuisploeg gewoon door. De tweede helft was nog maar net begonnen of Matavz prikte zijn tweede van de avond tegen de netten; 4-1. Dan vond PSV dat het goed en zo bleef het 4-1.