Sporting Lissabon gaat door; Schalke heeft verlengingen nodig

Dirk Pieters

Sporting Lissabon heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. De thuisploeg won met 1-0 Legia Warschau. Heel wat moeizamer ging het voor Schalke. De Duitse club had verlengingen nodig om zich te plaatsen; 3-1

De wedstrijd tussen Metalist Kharkov en RB Salzburg was er één zonder spanning. De heenwedstrijd werd eerder al gewonnen door Metalist Kharkov met 0-4 en de terugwedstrijd was dus enkel nog maar een formaliteit. Ook daarin scoor Metalist Kharkov vier doelpunten. Einduitslag: 4-1.

Schalke moest op eigen veld een 1-1 verdedigen tegen Viktoria Plzen en dat was niet zonder slag of stoot. De Duitse club had verlengingen nodig om zich te plaatsen. Huntelaar scoorde nog twee doelpunten op het einde van de tweede verlenging; 3-1

Ook Sporting Lissabon heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. Na de 2-2 uit de heenwedstrijd wist de club op eigen veld te winnen. Matías Fernández maakte het verlossende doelpunt.

Ook Braga verlaat de Europa League. Het won wel met 0-1 op het veld van Besiktas, maar dat was niet voldoende na de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd.