Sublieme Messi beslist over Leverkusen

Glenn Schrader
| 78 reacties
Sublieme Messi beslist over Leverkusen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lionel Messi liet zich van zijn beste kant zien tijdens de wedstrijd tegen Leverkusen. De baltovenaar liet zien wat voetbal is en kon vijf keer scoren tegen de Duitsers. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een 7-1 eindstand.

De Catalanen hadden zich in het heenduel al een mooi resultaat bij elkaar gespeeld. Blaugrana leek hier echter niet aan te denken en speelde de pannen van het dak tegen de Duitsers. Leverkusen kon op geen enkel moment een vuist maken.

Barcelona presteerde grandioos en kon zeven keer scoren in het eigen Camp Nou. Vooral een uitstekende Lionel Messi toonde zijn waarde. Het eerste doelpunt van de Argentijn werd gemaakt na een mooie pas van Xavi. De baltovenaar verschalkte doelman Bernd Leno met een even mooi lobje. Niet lang daarna kon Messi opnieuw scoren en was de wedstrijd beslist.

In de tweede helft brachten de Catalanen nog maar eens wondermooi voetbal op de mat. Messi kon nog driemaal scoren en ook jongeling Cristian Tello kon twee keer scoren. Messi zorgde met zijn vijf doelpunten voor een heuse primeur, hij is de eerste speler ooit die vijf keer kon scoren in een Champions-League wedstrijd.

Het laatste doelpunt was dan toch voor de Duitsers. Leverkusen kon na een goede actie scoren via Karim Bellarabi, die een heerlijk gekruld schot in de verste hoek plaatste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties