Interview "Wat is voetbal in vergelijking met dit drama?"

Fabian Morren
| 0 reacties
"Wat is voetbal in vergelijking met dit drama?"
Foto: © SC

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Lommel United leeft erg mee na het busdrama met kinderen uit een Lommelse basisschool. Ook vier jeugdspelers van de club zitten onder de slachtoffers. Voorzitter Frans Luyckx is aangeslagen.

"Dit zijn drama's, hé", zegt Frans Luyckx aan onze redactie. "Wat er gebeurd is, is met geen pen te beschrijven. Dit maakt voetbal heel relatief. Iedereen binnen onze club kent wel iemand die getroffen is door de ramp. Ik ben zelf grootvader en kan dus heel goed inschatten wat de families van de slachtoffers moeten doormaken."

"Er zijn veel kinderen hier die vorige week op sneeuwklassen geweest zijn. Zij denken nu: 'het had ons ook kunnen overkomen'. Gisteren zijn onze spelers op eigen initaitief een truitje van de club tegen de muur gaan hangen. Daar heb ik heel veel respect voor."

"Aalst ging meteen akkoord om de wedstrijd uit te stellen"
Frans Luyckx, voorzitter van Lommel

Lommel speelt dit weekend niet tegen Aalst. "Aalst ging er meteen mee akkoord. De wedstrijd zal op een latere datum gespeeld worden. De datum moet nog vastgelegd worden door de voetbalbond", verduidelijkt Luyckx, die ook steun krijgt van andere clubs. "Ik heb al een paar sms'jes gekregen. Er zullen ook wel mails zijn, maar ik ben nog niet op de club gewest."

"Dit is wereldnieuws waar je plots bij betrokken bent. Het zal heel veel tijd nodig hebben om dit te laten helen. We spelen dit weekend niet, want wat is voetbal in vergelijking met dit drama?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties