Interview Daum: "Play-offs verprutsen het kampioenschap"

Tomas Taecke
| 42 reacties
Daum: "Play-offs verprutsen het kampioenschap"
Foto: © SC

Club Brugge start straks mogelijk PO1 - in geval van winst tegen Lierse - met een achterstand van slechts drie punten op Anderlecht. Toch maakt Club volgens Daum weinig kans op het kampioenschap: "Niemand mag onterecht ontgoocheld zijn als we straks tweede of derde worden".

Tomas Taecke in Brugge

Blauw-zwart heeft de voorbije weken heel wat punten goedgemaakt ten opzichte van Anderlecht, waardoor de kloof na halvering van het puntenaantal straks slechts één overwinning bedraagt. Christoph Daum vindt dat zijn club een fantastisch seizoen doormaakt, waardoor ontgoocheling helemaal niet op zijn plaats zou zijn als paars-wit zich in mei tot kampioen kroont.

"In voetbal is niets onmogelijk, maar we moeten realistisch zijn", is Daum nuchter. "Als Anderlecht vijf spelers mist, hebben ze nog steeds een fantastisch team. Wij moeten altijd het onderste uit de kan halen terwijl zij vaak op 80 procent wedstrijden weten te winnen. Zij kunnen in de play-offs nog iets extra brengen, terwijl wij altijd op de toppen van onze tenen lopen en niet veel meer kunnen doen".

De nuchtere Duitser heeft geen gebrek aan ambitie, maar onderstreept dat dit voor Club Brugge nog steeds een soort van overgangsjaar is.

"Kijk, als ik onze mogelijkheden vergelijk met die van andere teams, kunnen we niet anders dan gelukkig zijn. We verrichten geen mirakels, maar wat we verwezenlijken is wel heel bijzonder. We hebben een fantastische spelersgroep die voor elkaar door het vuur gaat. Tom (Hogli, red.) en Michael (Almeback) spelen vaak niet of op een andere positie, zonder te morren. Ik heb vier centrale spitsen voor één positie. Een echte linksachter is er niet, De Jonghe en Hogli vullen die rol wel goed in. In de transferperiode vertrekt één van onze beste spelers (Dirar, red.), een andere raakt geblesseerd (Vadis). Nogmaals, binnen onze mogelijkheden zijn wij bezig aan een schitterend seizoen".

Christoph Daum won eerder in drie verschillende landen het kampioenschap en steekt niet onder stoelen of banken dat hij dit ook in de Jupiler Pro League wil realiseren.

"Dat is eigenlijk de reden waarom ik naar België ben gekomen", geeft de coach eerlijk toe. "Maar ik ben absoluut niet gefaald als we straks naast de titel grijpen. Als ik mijn handtekening onder een contract plaats, wil ik altijd het maximale bereiken en op dit moment zijn we wat dat betreft op de goede weg".

Voor Daum zijn de Belgische play-offs een nieuw gegeven. De coach van blauw-zwart wil het systeem pas achteraf analyseren, maar vindt ondertussen wel dat het kampioenschap erdoor verminkt wordt.

"De play-offs zijn een goede format om geld te genereren en de competitie aantrekkelijk te maken. Maar laat ons eerlijk zijn: de club die op het einde van de rit bovenaan staat, verdient op zich wel kampioen te worden. Het idee van een kampioenschap verdwijnt nu een beetje. In de play-offs kan de hele rangschikking worden omgegooid en dat zou eigenlijk niet mogen".


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties