Interview De Ceulaer: "Ik ben niet de man van wie men alles moet verwachten"

De Ceulaer: "Ik ben niet de man van wie men alles moet verwachten"
Foto: © SC

Voor Benji De Ceulaer wordt de bekerfinale van vanavond het hoogtepunt van zijn carrière. De spits van Lokeren maakte het al eens mee, maar kwam toen niet aan spelen toe.

Johan Walckiers in Brussel

Het was een pittige training vrijdag in het Heizelstadion. Peter Maes legde er duchtig de pees op, maar volgens De Ceulaer is de sfeer nog steeds ontspannen. "Heb je dat niet gezien", vroeg hij als antwoord op de vraag. "We lachen en zeveren wat af. Misschien dat de druk morgen zal stijgen, maar dan is het aan ervaren jongens als Leko, Persoons en ikzelf om de sfeer wat te verlichten."

De Ceulaer speelde een sterk seizoen en weet dan ook dat de schijnwerpers op hem gericht zullen zijn. "Maar ik ben niet de man van wie men alles moet verwachten. We winnen of verliezen met elf. Ik ben één van die elf jongens die zich in het zweet zullen lopen om die trofee en het Europees ticket binnen te halen."

De aanvaller is één van de weinigen bij Lokeren die reeds een bekerfinale meemaakte. "Mijn eerste jaar bij STVV. Het was een fantastische dag, al bleef ik negentig minuten op de bank. Het was alles errond: de sfeer, de beleving, zelfs de politie-escorte... Daar zal ik op het veld echter niet meer aan denken. Dan is het 100% concentratie. Het wordt een hoogtepunt in mijn carrière."

Het missen van PO I is al vergeten. "Eigenlijk was die bekerfinale al een tijdje belangrijker dan het halen van de PO I. Op training zag je ook al kinderen met zelfgemaakte spandoeken opdagen. Dan zie je hoe dat leeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties