"Randactiviteiten zoals Lokeren Village hebben me overtuigd"

"Randactiviteiten zoals Lokeren Village hebben me overtuigd"
Foto: © SC

Lokeren heeft meer dan 16.000 tickets aan de man gebracht voor de bekerfinale. Onder hen zijn vele mensen die normaal nooit naar de wedstrijden van Lokeren gaan kijken. We spraken met twee van hen.

Hella Van Toor (48 jaar) en Dieter De Cnijf (28 jaar) springen vandaag op de bus naar de Heizel om Lokeren aan te moedigen in zijn bekerfinale tegen KV Kortrijk. Toch gaan beide Lokeraars normaal nooit naar het stadion om een wedstrijd van de tricolores te bekijken. We vroegen hen onder andere naar hun motivatie om vandaag wél de trip naar Brussel te maken.

Zijn jullie ooit al naar een match van Lokeren gaan kijken?

Van Toor: “In mijn jeugdjaren ging ik zowel naar de thuis- als naar de uitwedstrijden van Lokeren. Dat was tussen 1980 en 1988. Het waren gouden jaren toen Larssen, Lato en Lubanski het mooie weer maakten bij Lokeren. Bob Hoogenboom stond in het doel. We speelden Europees tegen Barcelona en AZ. Ik herinner me dat ik hoogzwanger op de tribune zat voor een wedstrijd tegen Anderlecht. Na mijn bevalling heb ik spijtig genoeg mijn hobby aan de kant moeten zetten. Maar ik heb er uiteraard iets voor terug gekregen.”

Dieter De Cnijf is in tegenstelling tot Van Toor nooit echt een fan geweest. “Ik ben ooit eens op schooluitstap naar het toenmalige SC Lokeren gaan kijken. De hele klas was aanwezig, dus thuisblijven was voor mij geen optie. Of Lokeren toen effectief gewonnen heeft, weet ik niet meer, maar wat ik me wel herinner is de euforie die losbarstte bij een doelpunt. Het enige dat nadien in de buurt kwam van het bijwonen van een voetbalwedstrijd was het WK op een groot scherm op het Sint-Baafsplein in Gent.”

Jullie gaan beiden wél naar de bekerfinale. Waarom?

De Cnijf: “Naarmate duidelijk werd dat zowat elke Lokeraar een ticket had en er plots een zitplaats op de bus vrij kwam, was de beslissing snel gemaakt. Bovendien was onze basketbalwedstrijd van 24 maart reeds verplaatst en bleven er voor de thuisblijvers weinig activiteiten over. De beloftevolle randactiviteiten zoals Lokeren Village en de mogelijkheid om vlot drank te consumeren, hebben me over de streep getrokken.”

Van Toor: “Ik wil samen met mijn vrienden Sporting steunen. Toen Lokeren in 1981 haar vorige bekerfinale speelde, was ik er ook al bij. Toen verloren we de finale tegen Standard met 4-0. Ik hoop dat we die beker nu mee naar huis nemen.”

Stel dat de trip naar de Heizel aangenaam is, overweeg je dan om volgend seizoen ook eens naar Daknam af te reizen?

De Cnijf: “Die kans is klein. Voor voetbal kom ik enkel uit mijn zetel bij grote evenementen als Champions Leagues, WK's en vanaf nu ook bekerfinales. Waarschijnlijk zal ik na zaterdag wel meer de resultaten van Lokeren opvolgen op internet of teletekst, maar negentig minuten in de kou staan om een doordeweekse competitiematch te volgen, is voor mij een brug te ver.”

Ook Hella Van Toor denk niet dat ze volgend seizoen opnieuw naar het stadion zou gaan bij competitiewedstrijden van Lokeren: “Bij echte topwedstrijden kijken wij wel op een groot scherm in ons stamcafé. Maar naar het stadion gaan, zie ik niet meer zitten. Maar laat ons nu nog niet over volgend seizoen praten. Zaterdag moet Lokeren de beker pakken, zodat we tot in de vroege uurtjes kunnen vieren!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties