Reactie Vanhaezebrouck: "Het op die manier weggeven is doodzonde"

Robby Morren
Robby Morren
| 46 reacties
Vanhaezebrouck: "Het op die manier weggeven is doodzonde"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk heeft een unieke kans om bekerwinnaar te worden laten liggen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Hein Vanhaezebrouck zeer zwaar ontgoocheld was. "Dit is een zware klap."

Robby Morren in Brussel

"Dit is een zware ontgoocheling, ik had graag met de beker naar Kortrijk gegaan", zo opende Vanhaezebrouck zijn perspraatje na de wedstrijd. 

Rode kaart
Ondanks het feit dat Kortrijk 70 minuten tegen 10 man mocht voetballen, had Vanhaezebrouck maar weinig begrip voor de rode kaart van De Ceulaer. "Het zag er naar uit dat het een spektakelmatch zou worden. Beide teams speelden heel open en gingen er vol voor maar die rode kaart hypothekeerde de rest van de match. Lokeren ging veel meer nadruk op de organisatie leggen."

Of de coach de rode kaart een correcte beslissing vond? "Ik heb niets gezien, ik weet niet wat er gebeurd is en ik heb er ook niet naar gevraagd."

Verschil in efficiëntie
De oefenmeester zag vooral een verschil in efficiëntie. "Lokeren was het efficiëntst. Ons probleem was dat de bal er niet in ging. We hebben Lokeren in de tweede helft 20 minuten op doel gedrukt maar we konden het genadeschot niet geven. Lokeren heeft echte killer-spitsen en die hebben wij niet. Als je één keer kan scoren tegen 10 man, zit je in een zetel maar wij gingen minder precies voetballen."

Tot overmaat van ramp incasseerde Kortrijk goed 10 minuten voor tijd een goal. "Het is natuurlijk spijtig dat wij dat doelpunt weggaven. Bij die fase gaven we de bal gewoon weg. Het op die manier weggeven is echt doodzonde."

"Ik kan u verzekeren dat dit een zware klap is. Het zal de hele week nog zuur zijn maar we hebben het hele mooie vooruitzicht dat wij play-off 1 kunnen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties